Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

#kazanτί: Μια θεατρική παράσταση για την κυπριακή ταυτότητα

Η πρώτη παράσταση της θεατρικής ομάδας Γιασεμίν.  

Μετά την συμμετοχή της ομάδας στο Buffer Fringe Performing Arts Festival, στο Nicosia Pop Up, και τις παραστάσεις στο Flea Theatre στη Λευκωσία, η Ομάδα Γιασεμίν παρουσίαζει την πρώτη του θεατρική παράσταση, με τίτλο “#kazanτί”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου στο Θέατρο Ριάλτο, μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt 2.

Όπως αναφέρει στις σημειώσεις της η Ομάδα Γιασεμίν πρόκειται για ένα έργο με γνώμονα την κυπριακή ταυτότητα: “Αναζητώντας την κυπριακή ταυτότητα, παρατηρούμε μια μεγάλη σύγχυση. Αυτή η τραγικομική σύγχυση και ο αποπροσανατολισμός της ταυτότητας μας κατάφερε με ένα μαγικό τρόπο να συνδεθεί με το “καζαντί”, το παραδοσιακό κυπριακό τυχερό παιχνίδι. Πολυπολιτισμικού χαρακτήρα, το καζαντί βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, “μετατοπίζεται” από το ένα μέρος στο άλλο και πετυχαίνει να είναι πανταχού παρόν. Με χιουμοριστική προσέγγιση, το “#kazanτί” διερευνά τις έννοιες του παιχνιδιού, της τύχης και της ταυτότητας.”

Συντελεστές: ‘Ερευνα-Κείμενο-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Ναταλία Παναγιώτου, Άννη Σοφοκλέους, Δέσποινα Χρυσάνθου, Thinking partner: Εβίτα Ιωάννου, Sound Design: Μάριος Μηνά, Φωνές/Μουσική: Δημήτρης Μεσημέρης, Abnormals rap crew, Αφροδίτη Δερματά, Μαρίνος Ρωμαίος Καλότυχος, Δημιουργίες: Τούτον, Anemone, The Rose Factory.

Πρεμιέρα: Παρασκευή, 2 Απριλίου στις 20:00.

Info: Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 12 ετών. Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, τηλ.: 77 77 77 45, www.rialto.com.cy

Διάβασε ακόμη