Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Κάνε την Κυριακή μία καλή μέρα, μόνο για σένα

Οι καλύτερες ιδέες για να έχεις ποιοτικό me time.

Σίγουρα οι περισσότερες από εμάς θα συμφωνήσουν ότι το ζητούμενο στην Κυριακή είναι η χαλάρωση και η αποσυμπίεση. Ναι, το #lazysunday είναι βασικός στόχος καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, όμως έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν μία παραγωγική Κυριακή;

Δεν μιλάμε φυσικά για δουλειά και υποχρεώσεις, αλλά για πράξεις που θα κάνουν την Κυριακή μία καλή μέρα για σένα. Οι παρακάτω ιδέες θα σε βοηθήσουν στην επίτευξη του πολυπόθητου me time και στην ανάκτηση του ωφέλιμου προσωπικού σου χρόνου.

Κάνε κάτι ωραίο για τον εαυτό σου

Ωραία κίνηση θα ήταν από το να αγοράσεις κάτι online μέχρι και το να μείνεις στο σπίτι και να κάνεις μία μάσκα προσώπου.

Κι έναν διαλογισμό

Σίγουρα αν το ζητούμενο είναι η χαλάρωση, τότε, γιατί να μην προσθέσεις κάτι ακόμα σε αυτό; Ίσως έναν διαλογισμό 15 λεπτών που θα σε βοηθήσει να επανασυνδεθείς με τον εαυτό σου. Το σημαντικό είναι να κάνεις κάθε Κυριακή κάτι καλό για σένα.

Συνδέσου με τη μητέρα φύση

Ο χειμώνας είναι η εποχή που έχουμε τον ήλιο πιο ανάγκη από ποτέ. Απόλαυσε μία βόλτα με τον σκύλο σου στο πάρκο, πήγαινε μία εκδρομή στη θάλασσα ή για πεζοπορία στο βουνό. Ο καθαρός αέρας θα σου κάνει καλό ακόμα κι αν είναι για 10 λεπτά.

Στρίμωξε μία γρήγορη προπόνηση

Ίσως η σκέψη της γυμναστικής να καταστρέφει την ιδέα του να χαλαρώσεις και να μην κάνεις τίποτα, αλλά η άσκηση θα απελευθερώσει τις ενδορφίνες και θα κάνει την Κυριακή σου ακόμα καλύτερη. Δεν χρειάζεται να είναι έντονη γυμναστική, αρκούν μερικές ασκήσεις γιόγκα για 30 λεπτά ή jogging.

Spa στο σπίτι σου

Αυτός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις την Κυριακή σου. Χρησιμοποίησε την ημέρα για να δοκιμάσεις κάποιες DYI θεραπείες. Φτιάξε τη δική σου μάσκα με συστατικά που έχεις στην κουζίνα σου, κάνε πεντικιούρ και απολέπιση στο σώμα σου και απόλαυσε ποιοτικό me time.

Απόλαυσε λίγο χρόνο μόνη σου

Ο ποιοτικός χρόνος με τον εαυτό μας είναι πολύ σημαντικός. Αν είσαι εσωστρεφής, καταλαβαίνεις ακόμα περισσότερο την ανάγκη. Αν το σπίτι σου δεν ενδείκνυται πάντα για να περάσεις χρόνο μόνη σου, τι θα έλεγες να “χαθείς” για μία ώρα σε ένα βιβλιοπωλείο;

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη