Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Johnny Depp – Amber Heard:Αυτή είναι η μέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση για την πολύκροτη δίκη

Κορυφώνεται η αγωνία για την έκβαση της πιο πολυσυζητημένης δίκης των τελευταίων ετών.

Στο τέλος της έφτασε η δίκη του Johnny Depp με την Amber Heard, με τους δικηγόρους του ηθοποιού να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να αποκαταστήσουν την καλή φήμη του ονόματός του, μετά τις κατηγορίες της πρώην συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία, λεκτική κακοποίηση και πρόκληση συναισθηματικής βλάβης.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και οι δύο νομικές ομάδες παρουσίασαν τα τελικά τους επιχειρήματα. H επιτροπή, η οποία αποτελείται από 7 ενόρκους και δύο αναπληρωματικούς εξέτασε τις ετυμηγορίες, προκειμένου να ανακοινώσει την ετυμηγορία. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση, οπότε θα συνεδριάσουν ξανά την Τρίτη στις 9 το πρωί, καθώς τη Δευτέρα είναι η αργία της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ.

Διάβασε ακόμη – Kate Moss: Κατέθεσε στη δίκη Depp – Amber για το σπρώξιμο από τις σκάλες

Προηγουμένως, η δικαστής Penney Azcarate τόνισε τι πρέπει να λάβει υπόψιν η επιτροπή, κατά τη συνεδρίαση. Ανέφερε ότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ομόφωνο και να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που έχουν καταχωρηθεί ως αποδεικτικά στοιχεία. Τόνισε επίσης, ότι δεν πρέπει να μιλήσουν σε κανέναν άλλο, για όσα συζητηθούν.

Στην ομάδα του Depp προηγουμένως είχαν απομείνει 39 λεπτά, ενώ στην ομάδα της Heard μόνο 6 λεπτά για να καταθέσουν τα τελικά τους επιχειρήματα.

Πρώτη στο βήμα ανέβηκε η δικηγόρος του ηθοποιού, Camila Vasquez, προκειμένου να αντικρούσει τα λεγόμενα της νομικής ομάδας της Amber Heard, προηγουμένως. Τόνισε αρχικά, πως η ίδια η ηθοποιός χαρακτήριζε τον γάμο της με τον Depp “μαγικό και ονειρεμένο” και ξαφνικά, “παρουσίασε κάποιες σκοτεινές ιστορίες”. “Ήρθε η ώρα να σταματήσουν αυτά τα ψέματα εναντίον ενός ανθρώπου αθώου”, δήλωσε η δικηγόρος.

“Είναι μια φάρσα. Όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχτεί η κυρία Heard, είναι φάρσα. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ μέσα έχουν καταθέσει και ήταν υπέρ του Depp. Θέλετε να μας πείτε πως όλοι οι άνθρωποι από τη ζωή του κυρίου Depp είναι ψεύτες κι εσείς, κυρία Heard λέτε την αλήθεια;”, αναφέρει και συμπληρώνει: “Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν λέγοντας ψέματα, όμως μπορούν να χάσουν τα πάντα”.

Διάβασε ακόμη – Οι διάσημοι συμπρωταγωνιστές του Johnny Depp μιλούν για τη συμπεριφορά του

“Έχει φτάσει πολύ μακριά και τώρα, δεν μπορεί να κάνει πίσω. Έχει πει ψέματα πάρα πολλές φορές σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Έτσι, όταν ο κύριος Depp αποφάσισε τελικά να συμμετάσχει σε αυτη τη διαμάχη, για να καθαρίσει το όνομά του, η κα Heard απάντησε φτιάχνοντας όλο και περισσότερες ιστορίες, μιλώντας για ακραία κακοποίηση“, δηλώνει η Καμίλα Βασκέζ.

Όσο για την κατηγορία της Χερντ ότι ο Depp τη βίασε με ένα μπουκάλι στην Αυστραλία ανεφερε πως ήταν ένας νέος ισχυρισμός, που δεν είχε προβάλλει ποτέ ξανά στο πλαίσιο της δίκης η ηθοποιός.

“Συνεχίζει να προβάλλει νέους ισχυρισμούς ακόμα και τώρα. Δεν μπορεί να αναλάβει καμία ευθύνη για όσα έχει κάνει η ίδια. Ας τελειώσουν τα ψέματα. Έχετε δει την ερμηνεία της, όταν ανέβηκε στο εδώλιο”, τονίζει η δικηγόρος.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως συμφωνεί με τον δικηγόρο της κυρίας Heard, Ben Rottenborn σχετικά με τη σημασία της ελευθερίας του λόγου: “Είμαι δικηγόρος, φυσικά συμφωνώ με αυτό. Αλλά η Πρώτη Τροποποίηση δεν προστατεύει τα ψέματα που πληγώνουν και δυσφημούν τους ανθρώπους. Η Heard δεν έχει το δικαίωμα να πει στον κόσμο ότι ο Depp της επιτέθηκε σωματικά ή σεξουαλικά όταν αυτό δεν είναι αλήθεια”.

Υποστήριξε ακόμα ότι αυτή είναι η “βασική αξία της αμερικανικής κοινωνίας”: Είσαι αθώος μέχρι να αποδειχθεί ότι είσαι ένοχος.

Διάβασε ακόμη – Amber Heard: Οι ανατριχιστικές λεπτομέρειες που αποκάλυψε με δάκρυα στα μάτια

“Η ζωή ενός ατόμου δεν μπορεί και θα έπρεπε να καταστραφεί από μια αβάσιμη κατηγορία… γι’ αυτό ο κος Depp έπρεπε να απαντήσει σε αυτόν τον ισχυρισμό. Η κυρία Heard δεν θα έπαυε ποτέ να τον αποκαλεί κακοποιητή. Αυτή η δίκη ήταν ο μόνος τρόπος για να “καθαρίσει το όνομά του” και να αποκαλυφθούν τα “ψέματα” της Χερντ”, αναφέρει η Vasquez.

Όσο για τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασε η Amber Heard στο δικαστήριο, η δικηγόρος του σταρ ανέφερε πως πρόκειται για “σκηνοθετημένες φωτογραφίες” και τόνισε πως η ηθοποιός δεν μπορεί να υποστηρίξει τις κατηγορίες της για κακοποίηση “με πραγματικά στοιχεία”.

“Τα πράγματα που επέλεξε να τεκμηριώσει δεν είχαν καμία σχέση με τη βία”, λέει η δικηγόρος.

Απάντησε επίσης, στη δήλωση του δικηγόρου της Heard, ο οποίος ανέφερε πριν το διάλειμμα της δίκης: “Αν δεν το είπατε στους φίλους σας, λέτε ψέματα. Και αν το είπατε στους φίλους σας, είναι μέρος της φάρσας. Αν δεν ζήτησες ιατρική περίθαλψη, δεν τραυματίστηκες. Αν ζήτησες ιατρική περίθαλψη, είσαι τρελός”.

“Δεν είπαμε πως αν δεν τράβηξε αρκετές φωτογραφίες με τα τραύματα ή δεν το είπε στους φίλους της, δεν συνέβη η κακοποίηση. Αναφέραμε πως δεδομένου του πόσο βάναυση και συνεχής ήταν αυτή η κακοποίηση, όπως ισχυρίζεται η κυρία Heard, τότε θα είχε σοβαρούς τραυματισμούς. Αυτό είναι γεγονός”, απαντά η Vasquez.

Χαρακτήρισε για ακόμα μία φορά τις καταθέσεις της Amber Heard “τρομακτικά δραματικές”, ενώ συμπλήρωσε επίσης: “Είτε τη χτύπησε αμέτρητες φορές, είτε όχι, δεν μπορείτε να πιστέψετε ούτε μια λέξη που βγαίνει από το στόμα της”.

Δήλωσε επίσης πως τα λόγια της είναι μία προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από πάνω της και όχι μία απόδειξη κακοποίησης.

“Αντιθέτως, το να χτυπάς τον άντρα σου είναι απόδειξη κακοποίησης”, είπε κλείνοντας.

Ο δικηγόρος της Amber Heard δεν άφησε αναπάντητα τα λεγόμενά της και όταν ήρθε η στιγμή να μιλήσει, υπενθύμισε την υπόσχεση που είχε δώσει Johnny Depp στην ηθοποιό ότι θα την “ταπεινώσει σε παγκόσμιο επίπεδο”. Πράγμα που τώρα κάνει πράξη. Κλείνοντας, ο Ben Rottenborn παρακάλεσε να “δώσουν πίσω στην Amber Heardτη φωνή της”.

Πηγή: protothema.gr

Διάβασε ακόμη