Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Joël Robuchon International: Υψηλή γαστρονομία στη Μαρίνα της Αγίας Νάπας

Η αποκλειστική συμφωνία μεταξύ της Ayia Napa Marina Hospitality Ltd και της παγκοσμίου φήμης Joël Robuchon International, προβλέπει το άνοιγμα δύο φημισμένων εστιατορίων.

Μια νέα γαστρονομική εποχή ξεκινά για την Κύπρο, καθώς η Μαρίνα Αγίας Νάπας υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με το Joël Robuchon International, φέρνοντας στο νησί μας την κληρονομιά του θρυλικού Γάλλου σεφ με τα 32 αστέρια Michelin καιανεβάζοντας υπερήφανα τον πήχη της γαστρονομίας στην Κύπρο.

Ο Γάλλος σεφ Joël Robuchon, που απεβίωσε το 2018, παραμένει παγκοσμίως γνωστός ως ο “σεφ του αιώνα”, κατέχοντας το ρεκόρ των περισσότερων βραβεύσεων με αστέρια Michelin Guide. Ως αληθινός οραματιστής ο σεφ Robuchon έφερε επανάσταση στο fine-dining, με την απλότητα, τη συνέπεια και την αριστεία που τον χαρακτήριζε. Χρησιμοποιώντας υλικά της υψηλότερης ποιότητας, κατάφερε να εξυψώσει το καλό φαγητό σε νέα επίπεδα, δημιουργώντας συνεχώς εξαίσια πιάτα.  

Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε στο Λονδίνο, περιλαμβάνει το άνοιγμα δύο φημισμένων εστιατορίων στην καρδιά της εμπορικής ζώνης της Μαρίνας Αγίας Νάπας, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του καλού φαγητού να σαγηνεύσουν τον ουρανίσκο τους. Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία περιλαμβάνει το εκλεπτυσμένο fine dining εστιατόριο L’Atelier Robuchon, μια θεατρικά στημένη ανοιχτή κουζίνα όπου βραβευμένα πιάτα ετοιμάζονται και ψήνονται μέχρι την τελειότητα μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, καθώς και το εκλεκτό Le Deli Robuchon, ένα casual και παράλληλα εκλεπτυσμένο delicatessen για όλες τις ώρες της ημέρας. 

Το φημισμένο ανά το παγκόσμιο L’Atelier de Joël Robuchon, τυχαίνει τεράστιας αναγνώρισης και σεβασμού από τους απανταχού λάτρεις του καλού φαγητού στις κύριες πόλεις στις οποίες λειτουργεί – από το Παρίσι, το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη, μέχρι το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο και τη Γενεύη. Tο L’Atelier de Joël Robuchon βραβεύτηκε το 1994 ως το “Καλύτερο Εστιατόριο στον κόσμο” από το International Herald Tribune, ενώ το 2012 το εστιατόριο του Παρισιού συμπεριλήφθηκε στη λίστα των Top 50 του Restaurant magazine ως το 12ο καλύτερο στον κόσμο. 

Με το πολυπόθητο άνοιγμα δύο τέτοιων εστιατορίων παγκοσμίου φήμης στην Κύπρο, η Μαρίνα Αγίας Νάπας στοχεύει να γίνει το νέο hot spot για dining και ο απόλυτος προορισμός γαστρονομίας, αναβαθμίζοντας σημαντικά τον γαστρονομικό χάρτη της Κύπρου. Τα δύο νέα εστιατόρια στοχεύουν να προσελκύσουν επισκέπτες από κάθε γωνιά του νησιού αλλά και ολόκληρου του κόσμου, για να τους προσφέρουν την απόλυτη απολαυστική εμπειρία απαράμιλλης ποιότητας και φινέτσας. 

Τόσο το L’Atelier Robuchon, όσο και το Le Deli Robuchon, θα ανοίξουν τις πόρτες τους εντός του 2022 στην εμπορική ζώνη, στο κέντρο της μαρίνας, προσφέροντας γραφική θέα στην προκυμαία.  

Μια επίσημη τελετή και δεξίωση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2021, όταν οι συνθήκες και η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέψουν, προσφέροντας στους καλεσμένους την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. 

Φωτογραφίες: istock, instagram/ @latelierdejoelrobuchon_london

Διάβασε ακόμη