Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Instagram: Έως ένα λεπτό θα διαρκούν τα stories

Επειδή 15 δευτερόλεπτα δεν αρκούν σε κανέναν.

Τα Instagram Stories μεγαλώνουν και θα μπορούν να διαρκέσουν έως και ένα λεπτό. Στο πλαίσιο μίας σημαντικής ενημέρωσης που έχει προβεί σε διορθώσεις της λειτουργίας της εφαρμογής σε iOS και Android, το κοινωνικό δίκτυο της Meta αποφάσισε να πραγματοποιήσει μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές στην ιστορία του. Η αλήθεια είναι ότι η είδηση είχε ανακοινωθεί πριν από το καλοκαίρι, μάλιστα σχεδόν αθόρυβα μερικοί χρήστες ήδη μπορούν να δημοσιεύσουν τις πρώτες μεγάλες ιστορίες που διαρκούν ένα λεπτό χωρίς καμία διακοπή. Μέχρι τώρα, ήταν εφικτό να ανεβάσει κανείς βίντεο ενός λεπτού ή περισσότερων, απλώς δημοσιευόταν με τη μορφή διακεκομμένων stories των 15 δευτερολέπτων. Λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τη διευρυμένη σημασία των βίντεο εντός της εφαρμογής, το Instagram θέλησε να μας δώσει τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε σύντομα βίντεο στα Stories μας κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή μας.

Διάβασε ακόμη – Instagram: Προωθούσε λογαριασμούς που ενθάρρυναν τις διατροφικές διαταραχές σε εφήβους

Προς τι η αλλαγή;

Η αλήθεια είναι ότι το Instagram δεν έπαθε ξαφνικά κρίση καλοσύνης. Άλλωστε επιφανειακά μοιάζει με μία σχετικά ασήμαντη αλλαγή. Αν το καλοσκεφτούμε από την άλλη, μπορεί να ταρακουνήσει συθέμελα τον τρόπο που αφηγούμαστε γεγονότα, ειδήσεις ή αποσπάσματα από την καθημερινότητά μας. Μετά το Reel, αυτή μάλλον είναι η “πληρωμένη” απάντηση του κοινωνικού δικτύου στην επεκτατική διάθεση του ιδιαίτερα δημοφιλούς στους νέους, TikTok. Ενδεχομένως μάλιστα, να είναι το εφαλτήριο μίας σχεδόν μακροπρόθεσμης επιλογής για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ενσωματώσουν καλύτερα και πλήρως τις διαστάσεις των βίντεο προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις διαφαινόμενες ανάγκες των χρηστών τους.

Εντούτοις, η επιμήκυνση των ιστοριών δεν αποκλείει να κουράσει τους χρήστες από την “έκθεσή” τους σε μακροσκελές και συχνά ανούσιο περιεχόμενο από influencers, κινδυνεύοντας έτσι να υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα του μηνύματος ή τουλάχιστον να σαμποτάρουν τη συνεχή ροή του timeline των stories.

Όπως και να έχει, η αλλαγή αυτή εμφανίζεται αργά και σταδιακά στους χρήστες, με αποτέλεσμα να χρειαστούν μερικές εβδομάδες μέχρι να εφαρμοστεί σε όλους. Μόνο τότε πάντως, θα μπορέσουμε να έχουμε εικόνα και να προχωρήσουμε σε έναν απολογισμό για το αν η εν λόγω επιμήκυνση ωφέλησε το Instagram ή όχι.

Πηγή: Madame Figaro

Διάβασε ακόμη