Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

In Joy: Η νέα έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Αχιλλέως

Τα νέα έργα του καλλητέχνη είναι ένα άλμα προς τη χαρά.

Από τους πιο ταλαντούχους κύπριους εικαστικούς ο Γιώργος Αχιλλέως παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο In Joy στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνία από τις 9/10/2020 μέχρι 24/10/2020. 

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο  ζωγράφος Ανδρέας Παρασκευά ο οποίος θα παρουσιάσει και το έργο του καλλιτέχνη σε προγραμματισμένες συναντήσεις στην Γκαλερί.

Σχολιάζοντας το έργο του Γιώργου Αχιλλέως ο συγγραφέας  Κώστας Μαννούρης αναφέρει  ότι ο καλλιτέχνης  έχει από χρόνια δώσει με σαφήνεια το δημιουργικό του στίγμα, καταφέρνοντας, μαζί με την αξιοσημείωτη εξέλιξή του, να διατηρήσει μια σταθερή φυσιογνωμία που καθιστά τα έργα του αναγνωρίσιμα. ” Το 2020 είναι χωρίς αμφιβολία -σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο – ένα έτος κλυδωνισμού των βεβαιοτήτων, μια περίοδος όπου η επιβίωση κατέστη εκ νέου το κυρίαρχο ζητούμενο με όλα τα υπόλοιπα να έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Είναι η χρονιά της ακύρωσης, της απώλειας και της ανατροπής. Ποιος είναι ο ρόλος της τέχνης σ’ αυτό το δυσμενές κοινωνικό και ψυχολογικό περιβάλλον; Η τέχνη είναι αδιαμφισβήτητα ο κομιστής της ελπίδας και της πεποίθησης ότι η κακότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μακροημερεύσει. Θα ανθίσει προϊόντος του χρόνου η χαρά σαν ένα ακριβό άνθος που καταδέχεται όσους έχουν την υπομονή και τη θέληση να το προσδοκούν. Με τα ευφρόσυνα χρώματά του και τα παιγνιώδη του σχήματα ο Αχιλλέως καλλιεργεί μέσα μας αυτή την αναπαλλοτρίωτη πίστη στην επερχόμενη ευδαιμονία. Με την υψηλή του τέχνη, αλλά και με κοπιώδη προσπάθεια, εικονογραφεί για εμάς ένα σωστικό παραμύθι, καλώντας μας να κάνουμε ένα άλμα προς τη χαρά. Ένα άλμα που οφείλουμε πριν και πάνω απ’ όλα στον ίδιο μας τον εαυτό. Διότι είμαστε άνθρωποι, είμαστε συνάνθρωποι, και δεν θα γίνουμε βορά σε καμία λύπη’ τονίζει ο γνωστός συγγραφέας.

Info: Δευτέρα – Παρασκευή  10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.  /  4.30 μ.μ. – 7.00 μ.μ. Σάββατο 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. 

Έργα του Γιώργου Αχιλλέως

 

Διάβασε ακόμη