Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Ilona Garamvolgyi: Το νέο εγχείρημα της που δίνει χρώμα και ζωή

“Oνειρεύτηκα τον δικό μου ιδανικό χώρο που θα μπορούν τα παιδάκια να παίξουν ελεύθερα”.

Η Ilona Garamvolgyi είναι αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες make-up artists της Κύπρου και όχι μόνο. Μετά και από την υποψηφιότητα της στις Δημοτικές Εκλογές του Ιουνίου η ίδια θέλησε να δείξει έμπρακτα όλα όσα θέλει να κάνει για μια καλύτερη Λευκωσία.

Είστε μια δυναμική γυναίκα με έμπνευση και όραμα και αυτό αποδεικνύεται και από την τελευταία σας πρωτοβουλία να πάρετε μια άχρωμη πλατεία και να την γεμίσετε με χρώμα. Πως προέκυψε αυτή η ιδέα;

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια! Η αρχική σκέψη προέκυψε αφού δεν έβρισκα τον ιδανικό χώρο να πάω με το μικρό μου παιδί. Στα 38 μου κατάλαβα ότι οι δραστηριότητες και οι τοποθεσίες που είναι κατάλληλες για παιδιά είναι περιορισμένες. Oνειρεύτηκα τον δικό μου ιδανικό χώρο που θα μπορούν τα παιδάκια να παίξουν ελεύθερα.

Διάβασε ακόμη – Ilona Garamvolgyi: Μιλά αποκλειστικά στη Madame Figaro για την υποψηφιότητα της στις Δημοτικές Εκλογές

Tι είναι αυτό που θέλετε να επιτύχετε μέσα από αυτό;

Όπως σας είπα και πιο πάνω τα παιδιά χρειάζονται πραγματικές δραστηριότητες στο φυσικό τους περιβάλλον για να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Η συνεχής έκθεση στην οθόνη του κινητού μπορεί να προκαλέσει εξαρτησιογόνα συμπεριφορά. Έξω από το σπίτι, τα παιδιά μπορούν να εξασκηθούν σε κοινωνικές δεξιότητες, να ανακαλύψουν τον κόσμο και να αναπτύξουν υγιείς συνήθειες. Η ισορροπία ανάμεσα στις διαδικτυακές και στις φυσικές δραστηριότητες είναι κρίσιμη για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε στην υλοποίηση αυτού του project;

Κατά την υλοποίηση αυτού του project αντιμετωπίσαμε κάποιες προκλήσεις. Η περιορισμένη οικονομική μου προϋπόθεση και η αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα απαιτούσαν στρατηγική προσέγγιση. Με σκληρή δουλειά, συνεργασία και επικοινωνία, καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και να ολοκληρώσουμε επιτυχώς το project μας.

Πότε θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έτσι ώστε να έρθει ο κόσμος να δει το έργο από κοντά;

Θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 28 Μαΐου η ώρα 7:00 το απόγευμα στην Λεωφόρο  Μακαρίου στην πλατεία της Οδού Γρ. Ξενοπούλου. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

Διάβασε ακόμη – Ilona Garamvolgyi: Η πρόταση της για ένα glowy νυφικό μακιγιάζ

Ποιοι άνθρωποι ήταν δίπλα σας και σας βοήθησαν;

Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην εταιρεία SIGMA COATINGS που μας παραχώρησαν όλες τις μπογιές για να δημιουργηθεί το έργο και την εταιρεία BRUSHCO που μας έχουν δώσει όλα τα πινέλα για να τελειοποιήσουμε όλο αυτό το έργο! Ο καλλιτέχνης είναι ο Χρήστος Κυριακού που είναι ο ιδιοκτήτης του project2, Twotwenty murals, και τους ευχαριστώ πάρα πολύ που ήταν πρόθυμοι να έρχονται από Λεμεσό καθημερινά για να δουλεύουν πάνω σε αυτό το υπέροχο project.

Τι χρειάστηκε για την υλοποίηση αυτού του έργου;

Για την υλοποίηση αυτού του έργου χρειάστηκε συντονισμός μεταξύ του Δήμου για να πάρουμε τις απαραίτητες άδειες. Επιπλέον, αναγκαία ήταν η οργάνωση των χρημάτων μου αφού αυτό το project έγινε με δικά μου έξοδα.

Ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε μέσω αυτού;

Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω μέσα από αυτό το project είναι όπως είπα και πιο πάνω να κάνουμε τέτοια έργα και να προσπαθούμε να φέρνουμε τον κόσμο πιο κοντά. Είναι αδήριτη ανάγκη να φτιάξουμε ένα κόσμο για τα παιδιά όπου θα μπορούν να απολαμβάνουν επιτέλους ποιοτικό χρόνο. Ειδικότερα στην Λευκωσία το έχουμε μεγάλη ανάγκη αφού δεν έχουμε τόσο κοντά μας την φύση. Μέσω αυτού του έργου, επιδιώκουμε να ανανεώσουμε τη Λευκωσία και να την κάνουμε πιο ζωντανή, με περισσότερους παιχνιδότοπους και πράσινους χώρους. Με αυτή την κίνηση επιδιώκουμε ακόμη να προσελκύσουμε τους κατοίκους να απολαμβάνουν τη Λευκωσία και να δημιουργήσουν μια ζωντανή κοινότητα που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Διάβασε ακόμη