Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα εμβολιαστεί για τον Covid-19

Στόχος της, είναι να πείσει όσους έχουν αμφιβολίες για την ασφάλεια του εμβολίου.

Μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τις υγειονομικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, ο εμβολιασμός του πληθυσμού της χώρας αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο θα είναι όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή οι υγειονομικοί υπάλληλοι πρώτης γραμμής και οι ηλικιωμένοι. Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Mail “το βασιλικό ζεύγος θα σεβαστεί τη σειρά του και θα κάνει το εμβόλιο για τον Covid-19 μέσα στις επόμενες εβδομάδες”.

Όπως τονίζεται στο άρθρο η απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ και του συζύγου της Φιλίππου πάρθηκε μετά από συζήτηση με τους γιατρούς τους και όχι μόνο επειδή είναι 94 και 90 ετών αντίστοιχα αλλά και για να δώσουν το παράδειγμα σε όσους έχουν αμφιβολίες για το εμβόλιο. “Η πράξη αυτή θα συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που συνεχίζει να εξαπλώνεται ιδιαίτερα στο διαδίκτυο από οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας”, αναφέρει η εφημερίδα. “Οι αρχές φοβούνται ότι εξαιτίας της παραπληροφόρησης ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα αρνηθεί να εμβολιαστεί”. Για το λόγο αυτό παρόλο που το πρωτόκολλο απαγορεύει να δημοσιοποιούνται θέματα υγείας της βασιλικής οικογένειας, αυτή τη φορά έγινε μια εξαίρεση. 

Σύμφωνα με σχετικές φήμες υπάρχουν σκέψεις ώστε και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας όπως ο Κάρολος και ο William να συμμετάσχουν στην καμπάνια ενημέρωσης για το εμβόλιο. Ωστόσο οι δυο τους δεν αναμένεται να εμβολιαστούν σύντομα καθώς εκτός από το ότι είναι νεότεροι έχουν νοσήσει από Covid-19. Παρόλα αυτά, η βασιλική οικογένεια παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με τον Δούκα του Cambridge να έχει επισκεφτεί δύο φορές το εργαστήριο της ομάδας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που εργάζεται για την παραγωγή ενός άλλου εμβολίου.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη