Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Θέκλα Φλουρή σκιαγραφεί το πορτραίτο της, στη Μadame Figaro

Η ταλαντούχα ηθοποιός δηλώνει ζωντανή κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα δοκιμασία.

Της Τάνιας Νεοκλέους

ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ έχω πολλές «αντρικές» πλευρές μέσα μου. Από παιδί είχα ως πρότυπο τον παππού μου και απολάμβανα εξίσου τις αντρικές και τις γυναικείες παρέες. Τα διαλείμματα στο Δημοτικό έπαιζα ποδόσφαιρο με τους συμμαθητές μου, τα απογεύματα έκανα μαθήματα μπαλέτου. Είχα πάντα δύο φύσεις και γι’ αυτό μέχρι σήμερα δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες. Είμαι γυναίκα, σύμφωνα με τον δικό μου τρόπο και όχι με την εικόνα που έχει κατασκευάσει για το φύλο μου η κοινωνία.

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ μετάβαση στην ενηλικίωση δεν έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς πότε έγινε. Ως παιδί ήμουν αρκετά ώριμη και συζητούσα συνήθως για «σοβαρά» πράγματα. Επιδίωκα να μιλώ πάντα με μεγαλύτερούς μου, παρόλο που ειδικά στην εφηβεία, συμπεριφερόμουν αρκετά επιπόλαια.

Είμαι γυναίκα, σύμφωνα με τον δικό μου τρόπο και όχι με την εικόνα που έχει κατασκευάσει για το φύλο μου η κοινωνία.

EΠΑΝΑΣΤΑΣΗ θα μπορούσε να θεωρηθεί η επιλογή μου να σπουδάσω ηθοποιός. Στο σχολείο με γοήτευαν οι θετικές επιστήμες και προετοιμαζόμουν για να δώσω εξετάσεις στη Βιολογία. Μέχρι τη στιγμή που ενσάρκωσα την Ηλέκτρα στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή. Στο τέλος της παράστασης με πλησίασε ένας ηθοποιός, ο οποίος μου είπε, αυτό θα κάνεις. Ήταν Ιούνιος και τον Αύγουστο θα έφευγα για σπουδές στην Αγγλία. Τελευταία στιγμή, τα μάζεψα και πήγα στην Αθηνά, όπου σπούδασα τελικά υποκριτική. Δεν το μετάνιωσα ποτέ.

ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ με βοήθησε το θέατρο ήταν πρώτα απ’ όλα να ανακαλύψω εμένα, αλλά και να μην ζω μία επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ σκηνή είμαι ένας πολύ ενθουσιώδης άνθρωπος, που θέλω συνεχώς να ανακαλύπτω τις ομορφιές του κόσμου γύρω μου. Άμα χάνω τον ενθουσιασμό μου, ξεφουσκώνω και βαριέμαι.

ΑΥΤΟ που δίνει τη μεγαλύτερη χαρά στη ζωή μου αυτήν την περίοδο είναι ο έρωτας. Είναι κάτι σαν οξυγόνο. Με αναγεννά και με κάνει να θέλω να ζω τις καταστάσεις της ζωής πιο έντονα. Είναι σαν να μπαίνει ξαφνικά ένα φίλτρο που δίνει μαγεία στα πάντα γύρω μου.

ΠΑΛΙΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ δεν θα έκανα ποτέ σχέση με ηθοποιό. Γνωρίζοντας τον Γιώργο Κυριάκου είδα πολύ διαφορετικά τα πράγματα και σε αυτό ίσως έπαιξε ρόλο η διαφορά ηλικίας που έχουμε, αλλά και το ότι είμαστε σε διαφορετικές φάσεις επαγγελματικά. Ο Γιώργος είναι συνέχεια δίπλα μου βοηθώντας με στις αναζητήσεις που θέτω επαγγελματικά στον εαυτό μου.

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ θα έχω κάνει ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό στη σκηνοθεσία ή στο σωματικό θέατρο. Για την ώρα, μετά την παράσταση θα ξεκινήσω κάποια δικά μου πρότζεκτ, για τα οποία ανυπομονώ.

Φωτογραφία: Μιχάλης Κυπριανού Styling: Έλλη Αργυρίδου

Madame Figaro, Σεπτέμβριος 2020, τεύχος 177

Διάβασε ακόμη