Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η τέλεια καλεσμένη: 5+1 χρυσοί κανόνες για να θέλουν όλοι να σε έχουν στο πάρτι τους

Μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.

Αν τα σχέδιά σου για αυτά τα Χριστούγεννα περιλαμβάνουν μία πρόσκληση σε φιλικό ή οικογενειακό σπίτι, το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς, για μερικά λεπτά, την καλή σου τύχη. Δεν χρειάζεται να σηκωθείς από τα χαράματα για να καθαρίσεις και να ψιλοκόψεις λαχανικά. Δεν χρειάζεται να μετράς τα μαχαιροπίρουνα και να αναρωτιέσαι αν τα mix & match σερβίτσια μπορούν να θεωρηθούν statement ή σημάδι απερισκεψίας ή τσαπατσουλιάς. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν είναι αποδεκτό ή κακόγουστο να σερβίρεις την γαλοπούλα σε πυρέξ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να εμφανιστείς –παρεμπιπτόντως, ποτέ νωρίτερα- στο πάρτι και να φας.

Ακόμα και αυτό, όμως, κρύβει μικρά μυστικά που κάνουν την διαφορά. Μην ανησυχείς, είμαστε εδώ για να σε καθοδηγήσουμε, και να σε κάνουμε την καλεσμένη που όλοι θέλουν στο σπίτι τους.

Διάβασε ακόμη – Xmas gift guide: Βρήκαμε 12+1 ξεχωριστά δώρα για τις γιορτές

Καταρχάς, τι θα φέρεις: Αν αποφασίσεις η συμβολή σου στο τραπέζι να είναι φαγητό, φρόντισε να φέρεις κάτι νόστιμο, αλλά απλό- τίποτα που να τραβάει την προσοχή. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για την οικοδέσποινα, από το να προετοιμάζει, επί τρεις μέρες, τα καλύτερα πιάτα της, και να έρθει η καλεσμένη ένα φαγητό ή γλυκό που θα κλέψει την παράσταση και θα κάνει τους παρευρισκόμενους να ασχολούνται με αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Επίσης, απόφυγε κουραμπιέδες και μελομακάρονα που, μέχρι τα Χριστούγεννα, η πλειοψηφία των ανθρώπων έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε. Το κρασί (ειδικά αν είναι αφρώδες ή και σαμπάνια) είναι πάντα καλή ιδέα.

H διάθεσή σου: Πολύ σημαντικό είναι να φτάσεις στο πάρτι με καλή διάθεση και προετοιμασμένη να είσαι ευχάριστη και κοινωνική. Στις ερωτήσεις σχετικά με την ζωή σου, μην απαντάς μονολεκτικά, αλλά μην αρχίσεις και να μοιράζεσαι όλα τα κακά που σε βρήκαν τον τελευταίο καιρό. Να είσαι ενδιαφέρουσα και γοητευτική, και να χαμογελάς. Η θετική σου ενέργεια θα γίνει αντιληπτή και θα παρακινήσει τους παρευρισκόμενους να σε γνωρίσουν καλύτερα.

Στο τραπέζι: Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να καθίσετε στο τραπέζι. Καταρχήν, θα πρέπει, μέρες πριν (κατά προτίμηση όταν σου γίνει η πρόσκληση) να έχεις ενημερώσει τους οικοδεσπότες σου για τυχόν αλλεργίες που μπορεί να έχεις σε συγκεκριμένες τροφές. Σε αυτό το σημείο να σου επισημάνουμε ότι, η απέχθεια προς τα λαχανάκια Βρυξελλών δεν θεωρείται αλλεργία. Ακόμα, σε περίπτωση που οι οικοδεσπότες σου δεν το ξέρουν, ενημέρωσέ τους αν είσαι vegetarian.

Μετά το φαγητό: Μετά το τέλος του τραπεζιού, προθυμοποιήσου να βοηθήσεις στο μάζεμα και το πλύσιμο των πιάτων. Πολύ σημαντικό σε αυτό το στάδιο: βοήθησε με όρεξη και κάνε όσο καλύτερη δουλειά μπορείς. Αφού πήρες την πρωτοβουλία, είναι άσχημο να πρέπει οι οικοδεσπότες σου να ξαναπλύνουν πιατικά και ποτήρια.

Αν την ώρα της αναχώρησης σου προσφέρουν “ταπεράκι” με το φαγητό που έμεινε από το τραπέζι, σε κάθε περίπτωση, δέξου το με ευχαρίστηση. Ακόμα κι αν το τελευταίο πράγμα που θα θέλεις να φας την επόμενη μέρα είναι το δείπνο που μόλις κατανάλωσες. Θα κάνει τους οικοδεσπότες σου χαρούμενους.

Πριν και μετά που θα φύγεις: Ευχαρίστησε τους για την πρόσκληση και μην ξεχάσεις να αποχαιρετήσεις τους υπόλοιπους καλεσμένους. Τώρα μπορείς να πας σπίτι σου, χωρίς όμως να ξεχάσεις την επόμενη μέρα να πάρεις τηλέφωνο ή να στείλεις ένα ακόμα ευχαριστήριο μήνυμα για την ωραία βραδιά.

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη