Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Η Regina King θα υποδυθεί τη Shirley Chisholm σε νέα βιογραφική ταινία

Η ταινία “Shirley” καταγράφει τη ζωή της πρώτης μαύρης γυναίκας που εκλέχθηκε στο Κογκρέσο και ήταν υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ.

Μετά το σκηνοθετικό ντεμπούτο της, η Regina King θα επιστρέφει μπροστά από την κάμερα. Η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός θα ενσαρκώσει τη Shirley Chisholm σε την πρώτη μαύρη γυναίκα που εκλέχθηκε στο Κογκρέσο και την πρώτη μαύρη υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, σε επερχόμενη βιογραφική ταινία με τίτλο “Shirley”.

Ο John Ridley, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου για την ταινία “12 Years a Slave”, γράφει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει την ταινία.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα φέτος και η ιστορία θα επικεντρωθεί στην προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ το 1972.

“Η ατρόμητη αποφασιστικότητα της Shirley Chisholm αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλές από εμάς, και με αυτήν την ταινία ελπίζουμε να εμπνεύσουμε πολλές επόμενες γενιές” τόνισε η Regina King.

Η Regina King, η οποία είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών -Screen Actors Guild για το One Night in Miami θα συνεχίσει να συμμετέχει στο παρασκήνιο. Θα είναι παραγωγός, μαζί με την αδερφή της, Ρέινα Κινγκ της Royal Ties Productions. Οι Τζεφ Σκολ και Ανίκα ΜακΛάρεν είναι εκτελεστικοί παραγωγοί της ταινίας.

Η Regina King. είναι μία ακόμη ηθοποιός που απεικονίζει τη Shirley Chisholm, ακολουθώντας την Ούζο Αντούμπα, η οποία κέρδισε Emmy για την ερμηνεία της στο “Mrs. America” των FX και Hulu, και τη Ντανάι Γκουρίρα που θα απεικονίσει την πολιτικό στο “The Fighting Shirley Chisholm” της Σίριν Ντάμπις που είναι ακόμα στο στάδιο της παραγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη