Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Η πριγκίπισσα Charlene αποδεικνύει πως τα λευκά μαλλιά είναι η τάση της σεζόν

Η statement εμφάνιση της πριγκίπισσας του Μονακό υιοθετώντας το trend των ολόλευκων μαλλιών.

Μπορεί η διάθεση για (τολμηρές) αλλαγές στα μαλλιά να μην είναι κάτι που χαρακτηρίζει απόλυτα την πριγκίπισσα Charlene (όπως και καμία royal, ας είμαστε ειλικρινείς), όμως η πριγκίπισσα του Μονακό έχει αποδείξει ότι μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να παρεκκλίνει από τον κανόνα.

Η πρώτη φορά ήταν πριν λίγους μήνες, όταν υιοθέτησε ένα a la garçonne κούρεμα σε πλατινέ ξανθό χρώμα, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στον περίγυρό της. Επρόκειτο για μια αλλαγή που έγινε ύστερα από την πολύμηνη νοσηλεία της σε ιδιωτική κλινική της Ελβετίας και το πέρας αυτής της δύσκολης περιόδου. Ήταν λοιπόν ό, τι έπρεπε για να ανανεωθεί, ενώ το μοντέρνο αυτό pixie cut ήταν απείρως καλύτερο και πιο αναζωογονητικό σε σχέση με το κοντό blonde bob που είχε τους προηγούμενους μήνες.

Διάβασε ακόμη – 7 τάσεις στα μαλλιά μέσα από το Paris Fashion Week

Η δεύτερη φορά ήταν πριν λίγες μέρες, όταν η πριγκίπισσα Charlene συναντήθηκε με τα μέλη της ομάδας του Monaco Animal Protection Society, μιας εταιρείας της οποίας είναι πρόεδρος. Κι ενώ έχει παραμείνει πιστή στην androgynous κουπ της, φαίνεται ότι άλλαξε λίγο το χρώμα υιοθετώντας το trend των ολόλευκων μαλλιών.

Και μιλάμε για trend καθώς όλα δείχνουν ότι τα λευκά, γκρίζα ή ασημί μαλλιά (silver hair) έχουν αρχίσει να επικρατούν στον χώρο της ομορφιάς και να κερδίζουν γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο λόγος; Το νέο trend του agelessness που προτρέπει όλες τις γυναίκες να “αγκαλιάσουν” τα (πρώτα) γκρίζα και να αποδεχτούν το γεγονός ότι πρόκειται για μια φυσική εξέλιξη του χρόνου που περνάει, χωρίς αυτό να σημαίνει το οτιδήποτε για την ομορφιά και τη γοητεία τους.

Διάβασε ακόμη – Σύλβια Μαυροπούλου: Το νέο hair cut της είναι απόλυτα φθινοπωρινό

Στο πλαίσιο του παραπάνω “κινήματος”, τα γκρίζα, τα λευκά αλλά και τα ασημί μαλλιά καλά κρατούν τα τελευταία δύο χρόνια, ιδίως μετά την πρώτη καραντίνα. Μάλιστα, πολλές διάσημες celebrities, μεταξύ των οποίων και η Andie MacDowell, σταμάτησαν να βάφουν τα μαλλιά τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με την εμπειρία του εγκλεισμού να τους διδάσκει ότι δεν έγινε και τίποτα αν αργήσουν λίγο παραπάνω στο ραντεβού με τον κομμωτή τους για ρίζα. Aλλά και η βασίλισσα Letizia έχει εμφανιστεί κατά καιρούς με γκρίζες τούφες στα μαλλιά της, δίνοντας την εντύπωση ότι αρνείται να τις καλύψει, αφήνοντάς τες να φαίνονται ολοκάθαρα, ακόμα και στις πιο επίσημες περιστάσεις και υπονοώντας με τον δικό της τρόπο ότι αποδέχεται τα λευκά, και κατ’ επέκταση, το φυσιολογικό πέρασμα του χρόνου και τις επιπτώσεις του.

Ισχύει άραγε κάτι από τα παραπάνω για την πριγκίπισσα Charlene και το κίνητρό της πίσω από την υιοθέτηση της ολόλευκης βαφής μαλλιών ή πρόκειται απλά για ένα edgy statement; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανοίγει τον δρόμο για να αρχίσουν οι γυναίκες να δείχνουν μεγαλύτερη εκτίμηση για τα λευκά και γκρίζα μαλλιά εν γένει.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφίες: EPA

Διάβασε ακόμη