Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Η πιο σωστή ώρα εφαρμογής της κρέμας σώματος για βέλτιστα αποτελέσματα

Δες τι λένε οι ειδικοί.

Είναι γεγονός ότι η ενυδάτωση του σώματος είναι όσο σημαντική είναι αυτή του προσώπου, με τους δερματολόγους να εφιστούν συχνά την προσοχή μας σε αυτή και να μας προτρέπουν να μην την αμελούμε. Γι’ αυτό και πολλοί δερματολόγοι συμφωνούν ότι πρέπει να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξαρτήτως εποχής, και σίγουρα όχι μόνο λίγο πριν φορέσουμε τα πρώτα καλοκαιρινά ρούχα.

Διάβασε ακόμη – Hailey Bieber: Tο “cherry blossom” nail art της είναι το hot trend του καλοκαιριού

Γνώριζες όμως ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή της ημέρας για να απλώσεις την κρέμα σώματος και να επωφεληθείς από όλα όσα έχει να σου προσφέρει; Δες παρακάτω ποιες ώρες και στιγμές της ημέρας είναι οι καλύτερες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Διάβασε ακόμη – 5 λόγοι που εμφανίζεις σπυράκια στο πρόσωπο

Οι ειδικοί συμφωνούν στο ότι είναι καλύτερο να απλώνεις τις κρέμες σου…

…αμέσως μετά το ντους

Αυτή η στιγμή που βγαίνεις από την μπανιέρα κι έχεις, ακόμα, ελαφρώς νωπό δέρμα, είναι η καλύτερη καθώς το σώμα σου έχει τα περισσότερα ποσοστά υγρασίας και ενυδάτωσης λόγω του νερού. Και οι κρέμες σώματος λειτουργούν (και δρουν) καλύτερα σε ένα ήδη ενυδατωμένο, γεμάτο υγρασία, δέρμα. Αντιθέτως, αν σκουπιστείς τελείως ή αφήσεις να περάσει ώρα από τη στιγμή που θα τελειώσεις το ντους, η υγρασία εξατμίζεται εύκολα αφήνοντας μια ξηρή όψη. Σφράγισε την υγρασία πριν εξατμιστεί απλώνοντας μια γενναία δόση της αγαπημένης σου κρέμας.

…αμέσως μετά το ξύρισμα

Με το ξύρισμα δεν αφαιρείς μόνο την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αλλά και τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην ανώτερη στιβάδα του δέρματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκτεθεί η, ευαίσθητη από το ξύρισμα, επιδερμίδα σε πιθανή ξηρότητα. Προστάτευσέ την εφαρμόζοντας μια λεπτόρρευστη κρέμα χωρίς οινόπνευμα, έτσι ώστε να μην ερεθίσεις περισσότερο την περιοχή ή να μην χειροτερεύσεις τυχόν κοκκινίλες ή σπυράκια που αναπόφευκτα βγαίνουν λίγο μετά το ξύρισμα.

Πηγή: missbloom.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη