Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Η παράσταση “Θαλάσσιο Τείχος” στο Ριάλτο

Ένα ταξίδι στην ανθρώπινη αδυναμία και ευθραυστότητα.

Η παράσταση “Θαλάσσιο Τείχος” από την ομάδα της Μαρίας Καρολίδου θα παρουσιαστεί στο Ριάλτο, την Τετάρτη 14 Απριλίου, ως μέρος του προγράμματος FlashArt@Rialto.

Το κείμενο επιχειρεί μια ειλικρινή, αφοπλιστική και ανερυθρίαστη εξερεύνηση στο θέμα της απώλειας από την πλευρά ενός πατέρα και συζύγου.Η αφήγηση ακουμπάει με ιδιαίτερη ευαισθησία, χιούμορ και διεισδυτικότητα τις προκλήσεις και τη χαρά της πατρότητας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τα μεγάλα θέματα της ύπαρξης όπως: τη γέννηση, τον θάνατο, την αγάπη, την απουσία, τον φόβο, τον πόνο, τον προβληματισμό για αυτό που ονομάζουμε Θείο και όλα όσα σχετίζονται με αυτό που αποκαλούμε “ανθρώπινη κατάσταση”. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εξιστόρηση γίνεται από έναν άντρα, ο οποίος, μέσα στα πλαίσια του βιολογικού και κοινωνικού του φύλου, επιχειρεί ένα ταξίδι στην ανθρώπινη αδυναμία και ευθραυστότητα.

Ο συγγραφέας Simon Stephens είναι από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς συγγραφείς της σύγχρονης αγγλικής δραματουργίας, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μετά την πολύ επιτυχημένη θεατρική διασκευή του στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον “Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα”.

Διάβασε ακόμη – Η Μαρίνα Βροντή είναι “Η Ψιλικατζού” στη νέα θεατρική παράσταση της ΕΘΑΛ

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Μαρία Ιόλη Καρολίδου, Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Γεωργίου, Σχεδιασμός ήχου: Χριστίνα Γεωργίου, Κινησιολογία: Παναγιώτης Τοφή, Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης, Οπτική επικοινωνία: Χριστιάνα Κωνσταντίνου, Ερμηνεία: Πάνος Μακρής.

Παράσταση: 14 Απριλίου στις 20:00. Κατάλληλο για ηλικίες άνω των 12.

Info: Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, τηλ.: 77777745, www.rialto.com.cy

Διάβασε ακόμη