Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Η λίστα με τα 10 βασικά προϊόντα ομορφιάς

Τα απαραίτητα προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα ράφι του μπάνιου.

Στην αγορά υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων ομορφιάς κι η αλήθεια είναι ότι αν έχεις τη διάθεση, το χώρο και τα χρήματα μπορείς να γεμίσεις ολόκληρες ντουλάπες με κρέμες, ορούς, λοσιόν κ.λπ. Ποια από αυτά όμως είναι τα απολύτως απαραίτητα και ποια εντάσσονται στην κατηγορία “πολυτέλειες που αξίζει να προσφέρεις στον εαυτό σου”; Εμείς φτιάξαμε μια λίστα με τα 10 βασικά προϊόντα ομορφιάς που πρέπει όχι μόνο να έχεις στο ράφι του μπάνιου αλλά και να χρησιμοποιείς τακτικά.

1. Καθαρισμός

Η πρώτη κίνηση περιποίησης που πρέπει να επαναλαμβάνεις πρωί και βράδυ, ακόμη κι αν δε φοράς μακιγιάζ. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου διάλεξε τη σωστή υφή και καλλυντική σύνθεση. 

2. Τόνωση

Οι περισσότερες θεωρούν την τονωτική λοσιόν περιττή, όμως ο ρόλος της είναι σημαντικός, αφού εξισορροπεί την επιδερμίδα και την ετοιμάζει για να δεχτεί τα προϊόντα που ακολουθούν.

3. Θεραπεία

Πλέον μπορείς να βρεις εξειδικευμένες θεραπείες –σε μορφή αμπούλας, μονοδόσης ή ορού– που θα δώσουν λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα της επιδερμίδας σου σε λίγες μόνο εβδομάδες.

4. Ορός

Όλο και περισσότερες γυναίκες βάζουν στη ρουτίνα ομορφιάς τους τον ορό ή σέρουμ, το εξειδικευμένο αυτό καλλυντικό που απαντά σε συγκεκριμένες ανάγκες της επιδερμίδας.

Διάβασε ακόμη – To προϊόν που μειώνει κηλίδες και ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο 

5. Κρέμα ματιών

Το νεανικό βλέμμα αφαιρεί χρόνια από την εμφάνισή σου. Διάλεξε μια κρέμα με ανάλαφρη υφή και συνδυαστική δράση. 

6. Κρέμα ημέρας

Εδώ το φάσμα επιλογής είναι πολύ μεγάλο και τα κριτήρια πρέπει να είναι όχι μόνο η ηλικία, αλλά και ο τρόπος ζωής σου. Αναζήτησε μια κρέμα που προσφέρει πάνω απ’ όλα ενυδάτωση και στη συνέχεια καλύπτει και άλλες ανάγκες.

7. Αντηλιακή κρέμα

Απαραίτητη όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι, η αντηλιακή είναι το μόνο καλλυντικό προϊόν που θα σου συστήσει ο δερματολόγος σου για να προλάβεις την εμφάνιση ρυτίδων.

8. Απολέπιση

Δεν αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης, αλλά η απολέπιση πρέπει να γίνεται μία με δύο φορές την εβδομάδα ώστε να ανανεώνονται τα κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας αφήνοντάς την πιο λαμπερή.

9. Μάσκα

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο συχνά θέλεις, πρωί ή και βράδυ, και, εκτός από αποτελεσματική, είναι και άκρως απολαυστική.

10. Κρέμα νύχτας

Ενώ εσύ κοιμάσαι, οι μηχανισμοί του δέρματός σου εργάζονται ώστε να επανορθώσουν όσες βλάβες προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια κρέμα νύχτας ενισχύει και διευκολύνει το έργο τους.

Φωτογραφία: istock 

 

Διάβασε ακόμη