Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη επιστρέφει στη σκηνή του ΘΟΚ με το έργο “Αμφιβολία”

Το έργο του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου.

Η καταξιωμένη ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη επιστρέφει στη σκηνή του κρατικού θεάτρου, μετά από δεκατέσσερα χρόνια, για να ερμηνεύσει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο στο πολυβραβευμένο έργο του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ “Αμφιβολία”, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου.

Η παραγωγή, στελεχωμένη με μια ομάδα διακεκριμένων συντελεστών, συνεχίζει τις πρόβες της δυναμικά μέχρι την πρώτη παράσταση που θα δοθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ.

Σύνοψη: Δεκαετία του ’60, σε ένα καθολικό σχολείο στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Η αυστηρή διευθύντριά του, αδελφή Αλοΐσιους, υποψιάζεται ότι ο νεαρός, φιλελεύθερος πατέρας Φλιν διατηρεί ανάρμοστες σχέσεις με έναν από τους μαθητές του σχολείου. Οι υποψίες της για την ενοχή του κλιμακώνονται ραγδαία και μετατρέπονται σε βεβαιότητα. Πεπεισμένη ότι έχει απόλυτο δίκιο, ρίχνεται σε έναν αγώνα με στόχο την αποπομπή του Φλιν από το σχολείο.

Το περίφημο έργο του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ Αμφιβολία, το οποίο γράφτηκε το 2004, βραβεύτηκε με Πούλιτζερ και Τόνι και έγινε ευρέως γνωστό χάρη στην κινηματογραφική του μεταφορά το 2008, φωτίζει αυτό που δηλώνει έκδηλα ο τίτλος του: την ανθρώπινη πάλη του νου με τις βεβαιότητές του.

Ένα έργο-παραβολή για τα πολλαπλά πρόσωπα της αλήθειας, την γκρίζα ζώνη ανάμεσα στις προθέσεις και τις πράξεις, ανάμεσα στο καλό και στο κακό, εκεί όπου φωλιάζει η αμφιβολία.

Πλαισιωμένος από μια ομάδα διακεκριμένων συντελεστών και ηθοποιών, στο κέντρο των οποίων η καταξιωμένη ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη, ο σκηνοθέτης Ανδρέας Αραούζος αναμετριέται με τα καίρια ζητήματα του έργου, ανιχνεύοντας τις αντηχήσεις τους στο σήμερα.

Συντελεστές: Μετάφραση: Κωνσταντίνος Κρίτσης, Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος, Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου, Μουσική: Γιώργος Κολιάς, Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς, Βοηθός σκηνοθέτη: Ναυσικά Απόστρατου, Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Θανάσης Γεωργίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου,

Παντελίτσα Λοΐζου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Παραστάσεις

Λευκωσία, Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Από 4 Νοεμβρίου 2022

Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

Πάφος, Μαρκίδειο Θέατρο

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 στις 20:30

Λάρνακα, Δημοτικό Θέατρο «Γεώργιος Λυκούργος»

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στις 20:30

Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 στις 20:30

Info: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ.: 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00), www.thoc.org.cy,www.rialto.com.cy

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THOC/ΘΟΚ (@th.o.c)

Φωτογραφίες: Νίκος Μυλωνά, Κατερίνα Τσεβά

Διάβασε ακόμη