Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Η χρήση των βλαστοκυττάρων και αυξητικών παραγόντων στην καθημερινή πράξη

Η οδοντίατρος Δρ. Άννα Μαρία Γιαννίκος σου εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Σήμερα 1 Φεβρουαρίου, η Δρ Γιαννίκος ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, όπου μίλησε διεξοδικά για τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της θεραπείας PRF.

Τόνισε τις ποικίλες εφαρμογές της στην οδοντιατρική περίθαλψη, ιδιαίτερα εάν ανήκεις στις πιο κάτω ομάδες: διαβητικοί, καπνιστές, άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης D, άτομα με υψηλή χοληστερόλη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, καθημερινοί χρήστες ασπιρίνης ή άτομα με ιστορικό ακτινοθεραπείας κεφαλής και τραχήλου, χωρίς να ξεχνούμε όσους λαμβάνουν διφωσφονικά για την οστεοπόρωση.

Διάβασε ακόμη – Η ορθοδοντική θεραπεία επηρεάζει και την υγεία;

Απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα της μεθόδου PRF, η Δρ Γιαννίκος τόνισε μεταξύ άλλων την άμεση παύση της αιμορραγίας μετά από την εξαγωγή δοντιού, την απουσία οιδήματος (πρηξίματος), τον μηδενικό πόνο, καθώς και την ταχεία επούλωση. Ας μην ξεχνούμε δε ότι η διαδικασία είναι εξ ολοκλήρου αυτόλογη, εξασφαλίζοντας μηδέν αλλεργίες ή παρενέργειες.

Διάβασε ακόμη – Πώς θα προστατέψεις την καρδιά σου από καρδιακές προσβολές

Εν κατακλείδι, αξιοσημείωτο είναι η ίδια η εκπαίδευση της Δρ Γιαννίκος στο θέμα αυτό και της ομάδας της από τον ιδρυτή της μεθόδου PRF Dr. Choukroun το 2018.

Εδώ αναλυτικά, με τα όσα είπε στο πρωτοσέλιδο στο ΣΙΓΜΑ.

Instagram: yiannikos_centre

Διάβασε ακόμη