Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Hygge: Η σκανδιναβική φιλοσοφία της οικογενειακής ευτυχίας

Πέντε τρόποι για να βάλεις το Hygge στη ζωή σου.

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι Δανοί εδώ και τέσσερις δεκαετίες φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των πιο ευτυχισμένων λαών;
Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ιδιαίτερη φιλοσοφία του Hygge που περνά από γενιά σε γενιά.

Το Hygge είναι ο τρόπος ζωής που δίνει έμφαση στη θαλπωρή, τη συνεργασία και την ενσυναίσθηση. Τρία πράματα που βοηθούν να πετύχεις την απόλυτη οικογενειακή ισορροπία και ευτυχία.

Διάβασε ακόμη – Παιδί και κατοικίδιο: Μια σχέση ζωής

Οι δανέζικες οικογένειες λοιπόν, έχουν βρει απλούς καθημερινούς τρόπους να περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους και μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

1 . Η οικογένεια είναι μια ομάδα. Συνεργαζόμαστε και βοηθάμε ο ένας τον άλλον είτε πρόκειται για το συγύρισμα του καθιστικού είτε για την επιλογή προορισμού καλοκαιρινών διακοπών.

2 . Λέμε όχι στις ηλεκτρονικές συσκευές. Ενθαρρύνουμε το ελεύθερο παιχνίδι στη φύση και οργανώνουμε οικογενειακές ομαδικές δραστηριότητες.

3 . Δημιουργούμε ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Οι Δανοί υποστηρίζουν πως η δημιουργία μιας ήρεμης ατμόσφαιρας ενισχύει την σύνδεση μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Διάβασε ακόμη – Μέθοδος Μοντεσσόρι: Το διαμάντι της διαπαιδαγώγησης

4 . Αφήστε στην άκρη το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις. Όταν περνάτε χρόνο με την οικογένεια σας φροντίστε να είστε ήρεμοι και απαλλαγμένοι από κάθε είδους αρνητική ενέργεια. Να θυμάστε πως τα παιδιά είναι δέκτες και αντιγράφουν συμπεριφορές.

5 . Δώστε τον όρκο του Hygge. Πριν από μία οικογενειακή δραστηριότητα συμφωνείστε τους βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρηθούν από όλα τα μέλη. Το μάζεμα του τραπεζιού για παράδειγμα ή το πλύσιμο των πιάτων μετά το τέλος του κυριακάτικου γεύματος.

Instagram/ @natty_tourza

Διάβασε ακόμη