Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Hμερίδα “Μόδα και Παράδοση” στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Με αφορμή την προσωρινή έκθεση “Synergy: Τέχνη στη Μόδα”.

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη, το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα “Β. Παπαντωνίου” και το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού “Αλεξάνδρα”, συνεργάζονται για την πραγματοποίηση ημερίδας με τίτλο “Μόδα και Παράδοση στη Λεβέντειο Πινακοθήκη”. Η Ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή την προσωρινή έκθεση της Λεβεντείου Πινακοθήκης “Synergy: Τέχνη στη Μόδα” (14 Απριλίου – 26 Ιουνίου 2022).

Διάβασε ακόμη – Η έκθεση “Synergy: Τέχνη στη Μόδα” στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Στην Ημερίδα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες, οι οποίοι θα αναλύσουν μέσα από τις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις τους θέματα που αφορούν παραδοσιακές, και όχι μόνο, ενδυμασίες, και πώς αυτές αποτελούν πηγή έμπνευσης για περαιτέρω δράσεις και αναπτύξεις.

Κύριοι ομιλητές της Ημερίδας είναι η Δρ. Νάντια Μαχά, Επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η Αγγελική Ρουμελιώτη, Υπεύθυνη Συλλογών του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος “Β. Παπαντωνίου”, η Μαρία Πατσαλοσαββή, Έφορος του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας και ο Γιώργος Γιαλλουρίδης, Πρόεδρος του Εργαστηρίου Παραδοσιακού Χορού “Αλεξάνδρα”. Θα ακολουθήσει συζήτηση υπό τον γενικό συντονισμό της Δρ. Μαχά, με τους Μύρνα Παττίχη, Αριστείδη Τζονευράκη, Κίκα Ιωαννίδου, Μαρία Νεοπτολέμου, Filep Motwary και Μαρία Αναξαγόρα. 

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, και μόνο για εκείνη την ημέρα, θα εκτεθούν ενδύματα που έχουν κατασκευαστεί από τον Αριστείδη Τζονευράκη. Μεταξύ αυτών θα είναι ο ντουλαμάς που φορέθηκε από την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, κεντημένα πάνελ από τη Book Tote και το Bar Jacket της συλλογής  Cruise 2022 του γαλλικού οίκου Dior,  ενδύματα του ελληνικού brand ZEUS+ΔIONE και ντουλαμάδες από την έκθεση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος Ιωαννα Παπαντωνίου, “Ντουλαμάς” ο μεγαλοπρεπής. Ένα πανωφόρι αλλιώτικο από τ’ άλλα.

Info: τηλ.: 22668838

Διάβασε ακόμη