Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

“H Σκοτεινή Πέτρα” από τη θεατρική ομάδα La Baracca

Ένα ζωντανό έργο για τη μνήμη, ως χώρο δικαιοσύνης αλλά και για την ανάγκη της λύτρωσης και την ουσία της ελευθερίας.

Η θεατρική ομάδα La Baracca παρουσιάζει το έργο του βραβευμένου Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Αλπέρτο Κονεχέρο “Η Σκοτεινή Πέτρα” σε σκηνοθεσία Γιώργου Κυριάκου.

Ένα έργο που φαντάζεται τις τελευταίες ώρες της ζωής του Ραφαέλ Ροντρίγκεθ Ραπούν κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου. Τον φαντάζεται ως αιχμάλωτο σε μια ίσως πραγματική φυλακή, κάπου κοντά στο Σανταντέρ. Συγκρούεται με έναν φανταστικό φύλακα, έναν πολύ πραγματικό έφηβο στρατιώτη, μιλώντας του για τη ζωή του, για τις ιδέες του, την ερωτική του σχέση με τον Φεδερίκο Γκαρθία Λορκα και κυρίως για τη σημαντικότητα του συγγραφικού έργου του τελευταίου.

Μέσα στο παράλογο του πολέμου, δύο χαρακτήρες συναντιούνται σε έναν παράλογο χώρο. Σε μια λεκτική και ιδεολογική αντιπαράθεση, αναγκασμένοι να περάσουν μαζί, τις τελευταίες ώρες μιας αντίστροφης μέτρησης. Ένα ζωντανό έργο για τη μνήμη, ως χώρο δικαιοσύνης αλλά και για την ανάγκη της λύτρωσης και την ουσία της ελευθερίας. Μια παράσταση που παίρνει ενα σκληρό έργο και μέσω του χιούμορ, μιλάει για τις φανταστικές εκδοχές τού και την ιστορική πορεία της σύγκρουσης των ιδεών μέσω των ανθρώπινων σωμάτων.

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμανουήλ, Σκηνοθεσία: Γιώργος Κυριάκου, Σχεδιασμός Σκηνικού Χώρου και Βιντεοπροβολών: Άννα Φωτιάδου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης, Σχεδιασμός Ήχου: Κλιφ Κλεοβόλου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Θέκλα Φλουρή, Επιστημονική Σύμβουλος: Άνδρη Χριστοφίδου-Αντωνιάδου. Ερμηνείες: Χάρης Ευριπίδου, Φώτης Καράλης.

Πρεμιέρα: 22 Απριλίου 2021 στις 20:00.

Παραστάσεις: 23, 24, 25 Απριλίου, και 6, 7 Μαΐου.

Info: Πολυχώρος Συνεργείο (Ελευθερίας 91, 3042 Λεμεσός), εισητήρια: https://bit.ly/3mPv59I

Διάβασε ακόμη