Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

H personal trainer, Μαρία Έλληνα εξηγεί τα προνόμια της ομαδικής γυμναστικής

Η ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου Fit2ThePoint μιλάει στην Madame Figaro για το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής.

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και ο κόσμος έχει επιστρέψει στην καθημερινότητα του. Πως βλέπετε την επιστροφή αυτή εσείς;
Είναι γεγονός ότι μπήκαμε για τα καλά πίσω στην ρουτίνα και την καθημερινότητα μας. Όλοι μας έχουμε το γνωστό εβδομαδιαίο πρόγραμμα που περιλαμβάνει την εργασία μας, τις δραστηριότητες των παιδιών, υποχρεώσεις και όλα τα απρόοπτα που μπορούν να συμβούν. Το ευχάριστο όμως είναι, ότι ο κόσμος πλέον αντιλαμβάνεται την σημαντικότητα της άσκησης στην ζωή του και δίνει προτεραιότητα στο γυμναστήριο και σε δραστηριότητες που τον ευχαριστούν και τον κρατούν δραστήριο και υγιή.

Γενικότερα, υπάρχει μια άνοδος όσο αφορά την ομαδική εκγύμναση. Εσείς πως βλέπετε την στροφή αυτή;
Μετά από πολύ καιρό λόγω των περιορισμών που είχαμε λόγω του Covid – 19, η ομαδική εκγύμναση επιτέλους ξαναμπαίνει δυναμικά στο χώρο του fitness και είμαι σίγουρη ότι αυτό χαροποιεί ιδιαίτερα τους λάτρεις των ομαδικών προγραμμάτων! Βλέπουμε παγκόσμια αλλά και στο νησί μας ότι πλέον γίνονται μεγάλα αθλητικά events με ομαδικά προγράμματα, με καλεσμένους από εξωτερικό και σεμινάρια για τους επαγγελματίες του χώρου. Εκδηλώσεις που είχαν σταματήσει τα τελευταία χρόνια.

Διάβασε ακόμη – Πως να κάνεις την επάνοδό σου στη ρουτίνα ομαλότερη; Η γυμνάστρια, Μαρία Έλληνα απαντά

Ποια είναι κατά την γνώμη σας τα οφέλη της ομαδικής εκγύμνασης;
Πέρα από τα οφέλη της άσκησης, το να γυμνάζεσαι με παρέα είναι σίγουρα πιο διασκεδαστικό παρά μόνος. Η ενέργεια της μουσικής στα ομαδικά προγράμματα και των ανθρώπων που έχουν τον ίδιο στόχο μαζί σου είναι ένα μοναδικό συναίσθημα.

Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος όλων μας είναι πολύτιμος όμως η υγεία μας είναι πολυτιμότερη γι’ αυτό και τα ομαδικά προγράμματα έχουν διάρκεια 45’-60’. Το “δεν έχω χρόνο για γυμναστήριο” δεν είναι πλέον δικαιολογία αφού μπορείς να προσαρμόσεις το πρόγραμμα σου αναλόγως.

Στα ομαδικά προγράμματα θα βρεις το κίνητρο που έψαχνες. Ο προπονητής και οι συνασκούμενοί σου θα σε παρακινήσουν, και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς εάν είσαι αρχάριος, όλοι ξεκίνησαν από εκεί. Υπάρχουν επίπεδα σε κάθε άσκηση, μπορείς να διαλέξεις όποιο σου ταιριάζει. Το πιο όμορφο στα ομαδικά προγράμματα είναι ότι δημιουργείται μια κοινότητα όπου όλοι είναι αποδεκτοί, αρχάριοι ή προχωρημένοι. Όλοι ξέρουμε ότι το δυσκολότερο πράγμα στο γυμναστήριο είναι να πας! Όταν ξέρεις ότι κάποιος σε περιμένει σίγουρα νιώθεις πιο υπεύθυνος και έτσι παραμένεις συνεπής στην άσκηση σου. Στα ομαδικά προγράμματα έχουμε μεγάλη ποικιλία workouts, δεν θα βαρεθείς ποτέ αφού μπορείς να διαλέξεις το στυλ και την άσκηση που σου ταιριάζει διατηρώντας την γυμναστική σου διασκεδαστική και συναρπαστική.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι έχεις υποστήριξη από τον προπονητή σου, που σίγουρα είναι εκεί για να σε παρακινήσει και να σε καθοδηγήσει, να διορθώσει την τεχνική σου για να είσαι ασφαλής και να πετύχεις στους στόχους σου ώστε να δεις γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα σου.

Ποιο είδος εκγύμνασης κατά τη γνώμη σας εφαρμόζεται καλύτερα σε μια ομαδική γυμναστική και ποιο δυσκολότερα;
Δεν υπάρχει είδος εκγύμνασης που να μην μπορεί να μπει σε ομαδική γυμναστική. Κάποια μαθήματα όπως Pilates ή Yoga σίγουρα θα ήταν καλό να γίνονται σε μικρά γκρουπ για να μπορεί ο προπονητής να ελέγχει και να διορθώνει την τεχνική.

Πιστεύω ότι ένα καλό δομημένο μάθημα σε συνδυασμό με ένα προπονητή που είναι επαγγελματίας στο χώρο του fitness μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε είδος ομαδικής εκγύμνασης.

Στο Fit2thePoint κάθε πότε υπάρχει προγραμματισμένη ομαδική εκγύμναση και σε ποια είδη άσκησης;
Στο Fit2ThePoint μπαίνουμε δυναμικά στα ομαδικά προγράμματα και με καινούργιο timetable όπου έχουμε ομαδικά προγράμματα καθημερινά το απόγευμα και επίσης τρείς φορές την βδομάδα έχουμε και μεσημεριανές τάξεις. Προσπαθήσαμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα μας πολλά και διαφορετικά μαθήματα, όπως, body pump, Total body sculpt, Pilates, Functional circuit training, Sh’bam (fitness dance class), Functional BootyCamp, Adults hip hop class από τον δάσκαλο της σχολή χορού Rebel Dancers, TRX Revolution (συνδυασμός TRX – Reformer & Mat Pilates) και την καινούργια μας υπηρεσία Myofascial Release, ένα συνδυασμό Foam Roalling -Trigger Points-Mobility από τον rehabilitation coach μας.

Όλες οι τάξεις έχουν διάρκεια 55’ και είναι κατάλληλες για όλους. Την δυσκολία της άσκησης την προσαρμόζει ο προπονητής ανάλογα με το επίπεδο του ασκούμενου.

Μάθε περισσότερα για τη Μαρία Έλληνα και το Fit2ThePoint μέσω της σελίδας τους στο Facebook και στο Instagram.

Διάβασε ακόμη