Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

H Greta Thunberg γίνεται γραμματόσημο

Το πρόσωπο της ακτιβίστριας για το κλίμα Greta Thunberg θα δεσπόζει σε μια σειρά γραμματόσημων, που θα κυκλοφορήσουν από τα σουηδικά ταχυδρομεία.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η Greta Thunberg ακολουθεί σειρά διάσημων προσωπικοτήτων της Σουηδίας, από την Greta Garbo έως τον Zlatan Ibrahimović, που παρουσιάστηκαν στα γραμματόσημα της χώρας τους.

Τα γραμματόσημα θα πωλούνται από τα PostNord και σε αυτά θα εμφανίζεται η νεαρή ακτιβίστρια να φοράει το γνωστό κίτρινο αδιάβροχό της και να στέκεται σε μια βραχώδη ακτή, ενώ αγναντεύει ένα σμήνος πουλιά.

Η Greta Thunberg έγινε ευρέως γνωστή το 2018, όταν άρχισε να μην πηγαίνει στο σχολείο της προκειμένου να διαδηλώσει, μονάχη, μαζί με ένα αυτοσχέδιο πλακάτ, έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη, απαιτώντας η κυβέρνησή της να αναλάβει δράση για την κλιματική αλλαγή.

Μέσα σε μήνες, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια μαθητές σε 135 χώρες ένωσαν τις φωνές τους με την Thunberg, συμμετέχοντας στην εκστρατεία “School strike for the climate”.

Το 2019, η ακτιβίστρια ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τα μαθήματά της για έναν χρόνο, με στόχο να διασχίσει την υφήλιο οδικώς, σιδηροδρομικώς και από τη θάλασσα, όχι όμως αεροπορικώς, με αίτημα την ανάληψη δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής, ένα ταξίδι κατά του οποίου ήρθε αντιμέτωπη με τον πρόεδρο Donald Tramp και εκφώνησε ομιλία στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα.
Το κίνημα της Thunberg, Fridays for Future, ενέκρινε τη φωτογραφία στο γραμματόσημο, ωστόσο δεν ενεπλάκη καθόλου στον σχεδιασμό του.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφίες: EPA

Διάβασε ακόμη