Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

H Apivita γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας

Ποιοι βρέθηκαν εκεί…

Της Γεωργίας Γεωργίου

Η Apivita γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας (20 Μαΐου) η οποία θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα των μελισσών για το οικοσύστημα και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον φθίνοντα πληθυσμό τους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι μέλισσες κατοικούν στον πλανήτη περισσότερο από 100 εκατομμύρια χρόνια. Με την καθημερινή τους εργασία, επικονιάζουν το 70% των φυτικών ειδών, γεγονός που σημαίνει ότι συμβάλλουν στη γονιμοποίηση 40.000 φυτών παγκοσμίως. Κατά συνέπεια, αυτά τα μικρά έντομα επικονιάζουν το 1/3 της τροφής που απολαμβάνουμε καθημερινά στο τραπέζι μας καθώς και το 80% των ανθοφόρων φυτών.

Διάβασε ακόμη – Στο λανσάρισμα της νέας σειράς Apivita Queen Bee


Από τον Ιανουάριο του 2021, η Apivita αποτελεί πλέον και επισήμως μέλος του Οργανισμού “1% for the Planet” και δεσμεύεται να επιστρέψει στο περιβάλλον το 1% των πωλήσεων της νέας αντηλιακής σειράς Bee Sun Safe, και της νέας σειράς Queen Bee.

Διάβασε ακόμη – Vassia Kostara x Apivita: Η πιο hot συνεργασία του καλοκαιριού

Η αξία που δημιουργείται μέσα από αυτή μας τη δέσμευση θα αποτυπωθεί σε υποστήριξη διεθνών πρωτοβουλιών και δράσεων σχετικών με την προστασία της μέλισσας και της βιοποικιλότητας στον πλανήτη μας.


Δες ποιοι βρέθηκαν εκεί στην πιο κάτω gallery:

Διάβασε ακόμη