Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Γυναικείος οργασμός: Ενισχύει τις πιθανότητες γονιμοποίησης;

Μια συχνή ερώτηση που έχουν οι γυναίκες αλλά δεν πήραν απάντηση, μέχρι τώρα.

Προφανώς και μπορείς να μείνεις έγκυος χωρίς να έχεις οργασμό. Μπορεί όμως ο οργασμός να αυξήσει τις πιθανότητες της σύλληψης;

Υπάρχουν διάφορες απόψεις ανάμεσα στους ειδικούς για το ποιος είναι ο σκοπός του γυναικείου οργασμού. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει μόνο για την απόλαυση και άλλοι ότι βοηθά όντως τη σύλληψη. Υπάρχουν μάλιστα τρεις βασικές υποθέσεις για το πώς ο οργασμός βοηθά μια γυναίκα να μείνει έγκυος.

#1 Κουράζει τις γυναίκες με αποτέλεσμα να θέλουν να ξαπλώσουν μετά το σεξ, κάτι που ίσως βοηθά το σπέρμα να φτάσει στον προορισμό του, αν και οι έρευνες δεν έχουν φτάσει σε σίγουρη απάντηση για το εάν όντως το να ξαπλώνεις βοηθά να μείνεις έγκυος.

Διάβασε ακόμη – Σεξ στο νερό: Να το δοκιμάσω ή μήπως όχι;

#2 Οι συσπάσεις της μήτρας βοηθούν να “ρουφήξει” το σπέρμα και στη συνέχεια να μεταφερθεί μέσω της μήτρας και των σαλπίγγων. Οι έρευνες και στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχουν φτάσει σε σαφές καταληκτικό αποτέλεσμα.

#3 Η ωορρηξία σήμερα συμβαίνει κανονικά κάθε μήνα, ανεξάρτητα του αν η γυναίκα κάνει σεξ ή όχι. Αυτή η υπόθεση υποστηρίζει ότι ίσως παλαιότερα οι γυναίκες να μην ήταν έτσι και όπως συμβαίνει και με κάποια θηλαστικά, ο οργασμός να προκαλούσε ωορρηξία. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο οργασμός δεν έχει καθόλου σκοπό τη σύλληψη, αλλά ότι η σημασία του έχει μειωθεί.

Οργασμός, ωορρηξία και εγκυμοσύνη

Ανεξάρτητα από το αν ο οργασμός μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να συλλάβει, η ωορρηξία και η εγκυμοσύνη επηρεάζουν τον οργασμό.

Τα υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων είναι επίσης υπεύθυνα για την αύξηση των τραχηλικών υγρών (κολπικά υγρά). Αυτά τα υγρά, δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για το σπέρμα να επιβιώσει και να “κολυμπήσει”, και επιπλέον, το “υγρό” συναίσθημα, αυξάνει τη σεξουαλική σας επιθυμία και κάνει τον οργασμό πιο πιθανό.

Η σεξουαλική σας επιθυμία είναι εντονότερη λίγες μέρες πριν των ωορρηξία και αυτό οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων, γι’ αυτό και είναι πιθανότερο να φτάσετε σε οργασμό.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη