Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Γυναικεία δύναμη: Αυθεντικότητα, ευαλωτότητα και ελπίδα

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Μέσα από 7 δράσεις, μια θεατρικής παράστασης που πραγματεύεται τα στερεότυπα, ένα podcast που πραγματεύεται τον όρο γυναικοκτονία και πέντε βιωματικά εργαστήρια, παραστατικών τεχνών θεάτρου, εικαστικής τέχνης, δημιουργικής γραφής και δραματοποίησης κειμένων, που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, στοχεύουμε στην ισότητα των δυο φίλων και σε ένα καλύτερο αύριο, που σέβεται και αγαπά την γυναίκα που δεν χρειάζεται να παλεύει πια για τα αυτονόητα!

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 19.00 -21.00 για ενήλικες. Βιωματικό εργαστήρι με δραματοποίηση κείμενων με θέμα: ιστορίες γυναικών καθημερινής δύναμης. Μέσα από τη δραματοποίηση κειμένων που πραγματεύονται το μεγαλείο της γυναικείας φύσης, η Νικολέττα Χριστοφόρου και η Μαρία Χριστοφόρου καθοδηγούν τους συμμετέχοντες σε ένα βιωματικό δημιουργικό ταξίδι.

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 17.00-18.00 για ενήλικες. Θεατρικό βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες με θέμα: ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοεικόνας  Μέσα από τεχνικές του θεατρικού παιγνιδιού και του physical theatre ο Αντρέι Κρουπά προσκαλεί τους συμμετέχοντες να αποδεχτούν την ευαλωτότητα τους και να ενεργοποιήσουν την ενσυναίσθηση τους.

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 18.00-20.00 για ενήλικες. Βιωματικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες με θέμα: Η ευαλωτότητα είναι η δύναμη σου. Μέσα από τεχνικές δημιουργικής γραφής, την ευρηματική πλοκή, τον από-μηχανής θεό και την κάθαρση, η Νικολέττα καθοδηγεί τους συμμετέχοντες να βρουν τρόπους να εκφράσουν μέσα από την ιστορία τους και τον γραπτό λόγο την ευαλωτότητα τους και να βρουν την δύναμη τους.

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 19.00. Θεατρική παράσταση με θέμα: Στερεότυπα 2024! Η Νικολέττα Χριστοφόρου και η Έλενα Κουσιαππή Ανδρουλιδάκη υποδύονται κοπέλες της διπλανής πόρτας με τα καθημερινά τους προβλήματα τις αγωνίες και τα ανακυκλωμένα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν. Όλα αυτά παρουσιάζονται μέσα από την υπέροχη αμεσότητα των ηθοποιών και το Improvisation theater. H παράσταση ξορκίζει κάθε τι αρνητικό και μέσα από το χιούμορ περνά μηνύματα αισιοδοξίας που μόνο η μεταμορφωτική δύναμη του θεάτρου μπορεί να κάνει. Τα θεατρικά κείμενα βασίζονται στην τεχνική του καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού και αυτό κάνει την παράσταση να είναι μοναδική και πρωτότυπη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 16.30-17.30 για παιδιά, 17.30-18.30 για ενήλικες. Εικαστικό εργαστήρι με θέμα γυναικείες φιγούρες με τα γεωμετρικά σχήματα τανγκραμ για μικρούς και μεγάλους. Οι συμμετέχοντες καλούνται να απεικονίσουν γυναικείες φιγούρες με τα μοναδικά γεωμετρικά σχήματα Τάνγκραμ τα οποία συνδέονται άμεσα με τα μαθηματικά και την τέχνη και λειτουργούν σαν μέθοδος που αναπτύσσει την ενσυναίσθηση και την δημιουργία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 10.00-12.00 για έφηβους, 12.00-13.00 για ενήλικες. Βιωματικό εργαστήρι με θέμα την ισότητα των φυλών. Μέσα από το θεατρικό παιγνίδι, την μίμηση, τον ήχο την μουσική, το physical theatre, το improvisation και τη μέθοδο Μποάλ, ο Αντρέι Κρουπά και η Νικολέττα Χριστοφόρου καλλιεργούν στους συμμετέχοντες την ισότητα των φίλων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κερνάμε καφέ και κρασί από (HUG A MUG και MAKKAS FINE WINES)

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 18.00

Podcast με θέμα γυναικοκτονία όρος αμφιλεγόμενος ή αναγκαίος; YouTube στο κανάλι “κουβέντα με τη Νικολέττα”, https://www.youtube.com/@lwppodcast9846 Με φιλοξενούμενη την Δημοσιογράφο, Εγκληματολόγο Χάρις Βωβού. -Επικοινωνία: [email protected]. Απαραίτητη προκράτηση θέσεων, είσοδος ελεύθερη, τηλ. Επικοινωνίας: 99-358663.

-The Little Worry People, Art & Drama Studio, Κέντρο Διαδραστικού Θεάτρου & Well Being Centre. Ορφέως 2, 2413 Έγκωμη – Μακεδονίτισσα, Λευκωσία.

Διάβασε ακόμη