Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Gucci Garden Archetypes: Mια έκθεση για τα 100 χρόνια του οίκου

Μια μοναδική virtual έκθεση για την ιστορία του οίκου που μπορείς να παρακολουθήσεις online. 

O εμβληματικός οίκος Gucci κλείνει 100 χρόνια και τα γιορτάζει με μια multimedia extravaganza που εξερευνά την πλούσια ιστορία και το δημιουργικό όραμα του ιστορικού fashion house.

Εξερευνώντας την έννοια του αρχέτυπου, δηλαδή του πρωτότυπου που αντιγράφεται, κάθε καμπάνια του οίκου είναι η έκφραση μιας μοναδικής στιγμής και μιας μοναδικής συλλογής που αντανακλά την φιλοσοφία του τολμηρού καλλιτεχνικού διευθυντή του. Για τον εορτασμό της 100ης επετείου του οίκου, ο Alessandro Michele οραματίστηκε τη virtual έκθεση Gucci Garden Archetypes σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει την καλειδοσκοπική ματιά του και την ιδιοσυγκρασιακή δημιουργικότητα με την οποία έχει “στιγματίσει” τον ιστορικό οίκο. “Σκέφτηκα ότι θα είχε ενδιαφέρον να προσκαλέσω τον κόσμο σε ένα ταξίδι φαντασίας και λάμψης, δημιουργώντας μια παιδική χαρά συναισθημάτων όπως κάνω και με τις καμπάνιες των συλλογών μου που αντανακλούν την αισθητική μου”, δηλώνει.

Διάβασε ακόμη – Gucci: Μια νέα καμπάνια εμπενευσμένη από τα talk shows

Από το Τόκο μέχρι το Λος Άντζελες κι από το πολυσυζητημένο χαμόγελο της Dani Miller στην καμπάνια Gucci Beauty μέχρι τον ανθισμένο παράδεισο των αρωμάτων Gucci Bloom η έκθεση Gucci Garden Archetypes που θα τρέχει στον iconic χώρο Gucci Garden στην Φλωρεντία μέχρι το τέλος του μήνα, αναπαριστά μέσα από θεματικούς χώρους την πληθωρική έμπνευση του Michele και το φαντασιακό σύμπαν των συλλογών του.

Άγγελοι, χορευτές, άλογα, διαγαλαξιακοί εξερευνητές, μαγικές ντουλάπες, digital avatars, κρυφοί κήποι και απρόσμενες ψηφιακές εκπλήξεις συνθέτουν το μαγικό παζλ σε αυτό το φαντασμαγορικό πρότζεκτ που εξερευνά τα όρια της μόδας και της τέχνης και της φαντασίας και ξυπνά τις αισθήσεις.

Για όσους δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι τη Φλωρεντία, μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση online.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες: instagram/ @gucci 

Διάβασε ακόμη