Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ginger: 4 λόγοι για να το εντάξεις στα χειμερινά σου ροφήματα

Όλες οι θεραπευτικές ιδιότητες της πιπερόριζας.

Μπορείς να το εντάξεις παντού, από έναν φρέσκο χυμό, μέχρι ένα γευστικό φαγητό. Το τζίντζερ χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την θεραπεία διάφορων παθήσεων όπως τα κρυολογήματα, οι ημικρανίες, η υπέρταση, οι ναυτίες. Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που είναι φυσικό φάρμακο και έχεις πολλούς λόγους να το εντάξεις στη διατροφή σου.

Ακόμη κι αν η γεύση σου φαίνεται ιδιαίτερα έντονη, μπορείς να το εντάξεις μαζί με άλλα υλικά που θα απαλύνουν λίγο τη γεύση, αλλά θα κρατήσουν τα θρεπτικά του συστατικά. Μπορείς να το βρεις ως ρίζα, σε σκόνη, αλλά και σε μορφή τσαγιού. Μάθε μερικούς από τους λόγους που σύμφωνα με διατροφολόγους, πρέπει να εντάξεις το τζίντζερ στην καθημερινότητά σου.

Διάβασε ακόμη – 10 tips για να ζήσεις καλύτερα και για περισσότερο σύμφωνα με τους Σουηδούς

Μειώνει τη ναυτία

Έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τα συμπτώματα της ναυτίας και του εμετού, ιδιαίτερα σε εγκυμονούσες γυναίκες. Αν έχεις ανακατεμένο στομάχι, το τζίντζερ θα λειτουργήσει με τρόπο που βοηθά το πεπτικό σου σύστημα και θα σε ανακουφίσει.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

“Σχεδόν τα πάντα, από ένα απλό κρυολόγημα μέχρι τον καρκίνο, σχετίζονται ή προκαλούνται από φλεγμονή. Το τζίντζερ έχει τη δυνατότητα να ωφελήσει, λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του“, λέει η διατροφολόγος, Lauren Kelly.

Απαλύνει τους μυϊκούς πόνους

Την επόμενη φορά που θα πιαστείς στο γυμναστήριο, δοκίμασε να καταναλώσεις λίγο τζίντζερ. “Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του και πάλι, μειώνει τον πόνο στους μύες που προέρχεται από τη γυμναστική“, αναφέρει η διατροφολόγος. Πρόσθεσέ το στο smoothie σου την επόμενη φορά, μετά το τρέξιμο ή τη γυμναστική σου.

Ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου

Η πιπερόριζα χρησιμοποιείται από πολύ παλιά ως ένας φυσικός τρόπος ανακούφισης από τον πόνο. Πρόσφατα, μια μελέτη ανέδειξε ότι είναι αποτελεσματικό και με τους πόνους της περιόδου. Αυτό που υποστηρίζει μάλιστα είναι ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό με την ιβουπροφαίνη στην ανακούφιση του πόνου της περιόδου για τις γυναίκες που βιώνουν έντονους πόνους.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη