Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Γιατί μένουμε μακριά από τα όνειρά μας;

Ο nο1 bestselling συγγραφέας, Νικόλας Ουρανός εξηγεί πώς να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου.

Όλοι έχουμε όνειρα μικρά ή μεγαλύτερα, προσωπικά ή επαγγελματικά, αλλά πολλές φορές μένουνε πίσω. Νιώθουμε ότι κάτι μας μπλοκάρει και δεν μπορούμε να πάμε προς την κατεύθυνση που θέλουμε.

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι αυτό που σε μπλοκάρει είναι το μυαλό σου; Αν κάτσεις και το αναλογιστείς, η ψυχή μπορεί να θέλει να κάνει πολλά και αυτά που αισθανόμαστε ότι θα μας φέρουν την ευτυχία ξέρουμε ποια είναι, αλλά τα μπλοκάρει το μυαλό μας.

Διάβασε ακόμη – Επαγγελματικός προσανατολισμός και γονείς: Πρέπει να τους συμβουλευτείς;

Τι είναι αυτό που μας μπλοκάρει;

Το μυαλό μας, αντικατοπτρίζει το εγώ, το οποίο φέρνει την άρνηση, τον φόβο. Κάθε φορά που η ψυχή στέλνει μια οδηγία στο μυαλό, εκείνο λέει φοβάμαι, δεν μπορώ και τότε μπλοκάρονται όλα όσα θέλεις.

Πώς μπορείς να ξεμπλοκάρεις αυτή τη κατάσταση και να αρχίζεις να πηγαίνεις προς τα εκεί που θέλει η ψυχή σου; Πιάνοντας την άκρη του νήματος και ζητώντας βοήθεια, δημιουργώντας παράλληλα μια δέσμευση.

Αν θέλεις να χάσεις κιλά και η ψυχή σου αισθάνεται πως θα νιώσεις καλύτερα με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις την απόφαση και να βρεις τον καλύτερο διατροφολόγο, ώστε να το πράξεις.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εκφάνσεις της ζωής σου. Αν θέλεις να αλλάξεις επάγγελμα, να αλλάξεις τη προσωπική σου ζωή, να κάνεις το βήμα που τόσο πολύ θέλει η ψυχή σου, αλλά το μυαλό σου διστάζει το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις τον καλύτερο life coacher και να ξεκινήσεις να αλλάζεις τη ζωή σου, ευθυγραμμίζοντας ψυχή και μυαλό.

Σίγουρα δεν μπορούμε να κατευθυνόμαστε μόνο από το συναίσθημα, αλλά πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη ισορροπία, ώστε να αρχίσουμε να επιταχύνουμε και να βαδίζουμε προς την κατεύθυνση που τόσο πολύ επιθυμούμε.

Όλα τα όνειρά σου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα βρίσκοντας τον κατάλληλο ειδικό που θα σε ξεμπλοκάρει και θα δεσμευτείς απέναντι του, ώστε να αρχίσεις να πράττεις.

Η ευθυγράμμιση της ψυχής και του μυαλού μπορούν να φέρουν όλα όσα έχεις φανταστεί για τον εαυτό σου, γιατί πρέπει να θυμάσαι πως εσύ είσαι στο πρώτο πλάνο της ζωής σου και κανείς άλλος δεν ξέρει καλύτερα τις επιθυμίες σου από εσένα την ίδια.

Ευχαριστίες στον Νικόλα Ουρανό, PCC, Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation, Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη