Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Γιατί δεν πρέπει να πίνεις καφέ μόλις ξυπνάς το πρωί;

Το αγαπημένο σου ρόφημα μπορεί να βλάπτει την υγεία σου.

Για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, ο καφές είναι το πρώτο πράγμα που πίνουν το πρωί, πολλές φορές πριν καν πάρουν πρωινό. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο καφές μπορεί να έχει επιπτώσεις όταν καταναλώνεται με άδειο στομάχι, ειδικά να ανήκεις σε όσους έχουν ευαισθησία σε αυτό.

Μια πρόσφατη έρευνα εξέτασε τις επιπτώσεις του καφέ στο στομάχι και κατέληξε στο ότι το ρόφημα αυξάνει το στομαχικό οξύ και μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, αίσθηση “καψίματος” και δυσπεψία.

Διάβασε ακόμη – Τι κρασί να πιεις εάν ακολουθείς πρόγραμμα διατροφής

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο Dr Adam Simon σε βρετανικό έντυπο, ο καφές σε άδειο στομάχι μπορεί να επηρεάσει το σώμα σου και με άλλους τρόπους. “Μπορεί να μειώσει την ποσότητα νερού που πίνεις καθημερινά και να δημιουργήσει συμπτώματα αφυδάτωσης. Επίσης, μπορεί να αυξήσει τους καρδιακούς παλμούς και να επηρεάσει αρνητικά την αρτηριακή πίεση”.

Ένα άλλο σύμπτωμα, μπορεί να είναι οι αλλαγές στο βιολογικό ρολόι. Το σώμα απελευθερώνει κορτιζόλη μεταξύ 8 και 9 το πρωί (ώστε να μας “ξυπνήσει”) και το να πίνεις καφέ τόσο νωρίς μπορεί να επηρεάσει αυτή τη διαδικασία, μειώνοντας τα επίπεδα της ορμόνης και άρα κάνοντάς σε περισσότερο εξαρτημένη από αυτό.

Διάβασε ακόμη – 5+1 τροφές που σε γερνάνε γρηγορότερα

Φυσικά, αν ακολουθείς αυτή τη συνήθεια για χρόνια είναι μάλλον αδύνατο να την αλλάξεις- οπότε τουλάχιστον δοκίμασε να απολαμβάνεις τον καφέ σου μετά το πρωινό γεύμα.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη