Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Georgia Nicodemou: Τα μεταξωτά φουλάρια της Kύπριας σχεδιάστριας στο εξώφυλλο της Athens Voice

Μιλάει αποκλειστικά στη Madame Figaro για την επωνυμία της, τη συνεργασία με την Athens Voice αλλά και για τα σχέδια της για το μέλλον.

Της Νικόλ Ζένιου

Η νεαρή σχεδιάστρια Γεωργία Νικοδήμου “κρύβει” μια ιστορία πίσω από κάθε μεταξωτό φουλάρι που σχεδιάζει το οποίο αποτελείται από μαξιμαλιστικά ψηφιακά prints. Πριν από μερικού μήνες, το νεοσύστατο brand της έγινε ακόμα πιο γνωστό, όταν τα σχέδια της για την επετειακή συλλογή για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση εντυπωσίασαν την Athens Voice, και ένα από αυτά επιλέχθηκε για να γίνει η εικόνα του εξώφυλλου της .

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, μιλάει για τη μέχρι στιγμής πορεία της στο χώρο της μόδας, την αγάπη της για τη ψηφιακή τεχνολογία αλλά και για τις πηγές έμπνευσης της.  

Διάβασε ακόμη – Σοφία Μαυρομιχάλη: Η δημιουργός του νέου ονειρικού brand Cépoque, στην Madame Figaro

Πότε ξεκίνησε η σχέση σου με τη μόδα;

Η σχέση μου με τη μόδα ξεκίνησε γύρω στα 21 μου χρόνια. Μόλις είχα τελειώσει τις σπουδές μου στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Πάτρας και αμέσως μετά πήγα στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο London College of Fashion για να παρακολουθήσω σεμινάρια μόδας. Αφού επέστρεψα κατάλαβα ότι αυτό δεν ήταν αρκετό και αποφάσισα πώς πρέπει να ξεκινήσω από το μηδέν και να μάθω περισσότερα. Πήγα λοιπόν Αθήνα, σπούδασα δύο χρόνια Σχέδιο Μόδας και εκεί συνειδητοποίησα το πάθος μου για το κομμάτι του digital design στη μόδα.

Πως προέκυψε η δημιουργία του brand;

Με το που τελείωσα τις σπουδές ήρθα πίσω Κύπρο και συνέχισα να ασχολούμαι με το ψηφιακό κομμάτι της μόδας. Πριν από ένα χρόνο περίπου αποφάσισα να αποτυπώσω τα σχέδια μου σε φουλάρια και να ξεκινήσω το brand μου.

Από που αντλείς έμπνευση για τις δημιουργίες σου;

Παρότι σπούδασα fashion design κατάλαβα ότι η τέχνη, η μουσική τα ιστορικά γεγονότα είναι αυτά που με εμπνέουν, μιας και το στοιχείο του μαξιμαλισμού είναι κάτι που επικρατεί σε όλα μου τα designs. 

Πώς προέκυψε η επετειακή συλλογή για την Ελληνική Επανάσταση και το εξώφυλλο της Αthens Voice;

Είχα την τύχη να γνωρίσω έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή μου, την δασκάλα μου κ. Αγάπη Τσακπίνογλου η οποία από την πρώτη στιγμή πίστεψε σε μένα. Ένας άνθρωπος που αγαπάει τόσο πολύ αυτό που κάνει, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας. Της είχα στείλει τις δημιουργίες μου και μετά από λίγο καιρό μου πρότεινε να κάνω κάποια σχέδια για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Μέσα σε λίγες μέρες αφού έκανα αρκετά σχέδια, με πήρε τηλέφωνο να μου ανακοινώσει πώς επιλέχθηκε το σχέδιο μου για το cover της Athens Voice.

Πώς ένιωσες όταν επιλέχθηκε ένα σχέδιο σου για το εξώφυλλο της Αthens Voice;

Ο κ. Φώτης και η κ. Νενέλα Γεωργελέ ήταν αυτοί που μου έδωσαν την ευκαιρία να φιλοξενηθώ στο εξώφυλλο σε ένα τόσο γνωστό έντυπο της Ελλάδας. Τους ευχαριστώ από καρδιάς που πίστεψαν σε μένα και σε αυτό που κάνω. Ακόμα δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω την “ευκολία” με την οποία τα κατάφερα. Όμως, αυτό αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται κάτι να είναι πάντα πολύ δύσκολο για να το καταφέρεις, όταν έχεις ήδη καταβάλει προσπάθεια και αρκετή δουλειά για αυτό.

Όσον αφορά τα υφάσματα, χρησιμοποιείς αποκλειστικά το μετάξι;

Τα υφάσματα που χρησιμοποιώ είναι silk satin και silk twill. Σκοπεύω όμως να κάνω κι άλλα πράγματα που να μην είναι μόνο από μετάξι.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φουλάρι;

Όλα μου τα σχέδια είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους που δεν ξέρω εάν όντως έχω κάποιο αγαπημένο. Θα έλεγα όμως πως το Spring Revolution και το Colorful Pantheon από τη συλλεκτική μου σειρά που αφορά την ελληνική επανάσταση, είναι από αυτά που θα ξεχώριζα. 

Tα σχέδια σου για το μέλλον;

Θα ήθελα να συνεργαστώ με άτομα από το εξωτερικό και να κάνω διάφορες συνεργασίες με brands που η θεωρία τους για τη μόδα είναι κοντά στη δική μου. 

INFO: www.georgianicodemou.com, Ιnstagram/ @georgianicodemou 

Δες μερικά από τα κομμάτια της συλλογής Georgia Nicodemou στην gallery που ακολουθεί:

Διάβασε ακόμη