Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

George Clooney: Πως ένας ρόλος τον οδήγησε στο νοσοκομείο

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως ο ρόλος του στο The Midnight Sky του προκάλεσε σοβαρή ασθένεια.

Τέσσερις μέρες πριν την έναρξη των γυρισμάτων για την ταινία του The Midnight Sky, ο George Clooney χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας Mirror.

Το άρθρο αναφέρει πως ο ηθοποιός ένιωσε έντονο πόνο στο στομάχι και διαγνώστηκε με παγκρεατίτιδα, μια σοβαρή ασθένεια για την οποίο νοσηλεύτηκε για αρκετές μέρες. Ο λόγος που οδήγησε στο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας ήταν η απώλεια σχεδόν 12 κιλών για τις ανάγκες του ρόλου. “Προσπάθησα να χάσω τα κιλά πολύ γρήγορα και πιθανότατα δεν φρόντισα αρκετά τον εαυτό μου”, δήλωσε ο ηθοποιός.

Στην ταινία, την οποία επίσης σκηνοθετεί, ο Clooney υποδύεται έναν μεσήλικα καρκινοπαθή επιστήμονα ο οποίος παραμένει μόνος σε μια αποστολή στην Αρκτική καθώς μια παγκόσμια καταστροφή αφανίζει την ανθρωπότητα. “Μου πήρε πολλές μέρες να συνέλθω και δυσκολεύτηκα γιατί η σκηνοθεσία απαιτεί πολλή ενέργεια”, λέει ο ίδιος για τις συνέπειες της νοσηλείας του. “Κάναμε γυρίσματα σε ένα παγετώνα στη Φινλανδία κι αυτό έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Όμως με βοήθησε με το χαρακτήρα που υποδυόμουν. Αυτή η ταινία είναι ό,τι μεγαλύτερο έχω κάνει”.

Παραδέχεται επίσης ότι η αλλαγή στην εμφάνισή του για τις ανάγκες της ταινίας δεν ήταν κάτι το οποίο εκτίμησε ιδιαίτερα η σύζυγός του, Amal. “Άφησα μια μακριά άσχημη γενειάδα που άρεσε πολύ στο γιο μου γιατί έκρυβε πραγματάκια μέσα στο μούσι μου τα οποία εγώ ανακάλυπτα τυχαία. “Ωχ, ένα γλειφιτζούρι!”. Αλλά στη γυναίκα και την κόρη μου δεν άρεσε καθόλου γιατί ήταν πολύ δύσκολο να βρεις λίγο πρόσωπο κάτω από αυτό το χάλι”.

Η ταινία The Midnight Sky, όπου πρωταγωνιστούν επίσης οι Felicity Jones και David Oyelowo, ανέβηκε στο Netflix στις 9 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη