Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Φροντίζω το δέρμα μου μετά το καλοκαίρι – Η ειδικός απαντά

Η Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός σου προτείνει δυο θεραπείες για να επαναφέρεις το δέρμα σου.

Έχουμε ήδη αποχαιρετήσει το καλοκαίρι και μαζί του σιγά – σιγά το μαύρισμα αφού αρχίζει να υποχωρεί, εμφανίζοντας μάλιστα και τα πρώτα σημάδια της ταλαιπωρίας που έχει υποστεί το δέρμα μας. Ταλαιπωρία από τον ήλιο, τη θάλασσα, την έλλειψη φροντίδας στο πλαίσια της ανεμελιάς που μας χαρακτηρίζει στις διακοπές.

Σημάδια αφυδάτωσης, νέες λεπτές ρυτίδες και παλιές που έγιναν πιο έντονες αλλά και πανάδες.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να επαναφέρουμε το δέρμα μας στην καλή κατάσταση που το διατηρούσαμε πριν από τις καλοκαιρινές μας διακοπές, αλλά και να του δώσουμε την τροφή που χρειάζεται ώστε να αποκτήσει ξανά τη λάμψη που είχε.

Διάβασε ακόμη – Βλεφαροπλαστική: Τι μπορείς να κάνεις για να υποχωρήσουν γρήγορα τα οιδήματα και οι μώλωπες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι ένα καλό καθαρισμό και στη συνέχεια θεραπείες που έχουν σαν στόχο την ενυδάτωση.

Η μεσοθεραπεία έχει κάθε Σεπτέμβριο την τιμητική της. Είναι η θεραπεία στην οποία επενδύουμε περιμένοντας να καταπολεμήσει την αφυδάτωση και τη χαλάρωση του δέρματος και να απομακρύνει τα σημάδια της ταλαιπωρίας από το δέρμα μας.

Διάβασε ακόμη – Τι είναι η βραχιονοπλαστική, η πλαστικός χειρούργος απαντά

Με τη μεσοθεραπεία θα δοθεί στο δέρμα μας, ένας συνδυασμός ουσιών που θα αποτελέσουν τροφή με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ακόμη η χρήση υαλουρονικού μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά θα βοηθήσουν στο ξύπνημα των ινοβλαστών, των κυττάρων δηλαδή που θα παράξουν καινούργιο κολλαγόνο που θα ενισχύσει το δέρμα μας και θα το τονώσει.

Οι θεραπείες αυτές είναι πολύ σημαντικό να γίνονται το Σεπτέμβρη, για να προλαβαίνουμε τις επιπτώσεις της φωτογήρανσης, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagramdr.koulermou_plasticsurgeon, Facebook: dr.koulermou_plasticsurgeon, τηλ. 99657810. 

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη