Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φιλέτο από μοσχαράκι με διάφορες υφές από σελινόριζα, τρούφα και λαχανικά

Ο σεφ Γιώργος Κωνσταντίνου μοιράζεται μια συνταγή με διάφορες υφές.

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά Για 4 άτομα

  • 800 γρ. µοσχαράκι φιλέτο
  • 2 σελινόριζες
  • λίγα φύλλα σέλινου
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 8 σπαράγγια άσπρα
  • 40 γρ. τρούφα ψιλοκοµµένη
  • 200 γρ. διάφορα λαχανικά
  • λίγο θυµάρι
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ την πρώτη σελινόριζα και την περνάµε από ένα µηχάνηµα λαχανικών, το οποίο θα την κόψει σε πολύ λεπτές φέτες, την αλατοπιπερώνουµε και την τυλίγουµε σφιχτά, ώστε να δηµιουργηθεί ένας κύλινδρος. Την ψήνουµε µε τη µέθοδο sous vide (κενό αέρος) για 30 λεπτά. Την άλλη σελινόριζα την ψήνουµε ολόκληρη σε ξηρό φούρνο για 90 λεπτά. Στη συνέχεια θωρακίζουµε το µοσχαράκι προσθέτοντας τα αρωµατικά και το βάζουµε µε λίγο βούτυρο σε τηγάνι µέχρι να είναι έτοιµο.

ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ τη σελινόριζα, βάζουµε το µοσχαράκι στον φούρνο για 5 λεπτά και βράζουµε τα σπαράγγια µέσα στον ζωµό τρούφας. Κόβουµε το µοσχαράκι σε µερίδες και σερβίρουµε.

Cooking With Love/Madame Figaro

Διάβασε ακόμη