Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Feng Shui και παιδικό δωμάτιο

5 σημαντικές συμβουλές για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου.

Της Νατάσας Τούρζα

Οι ειδικοί στο Feng Shui, υποστηρίζουν πώς το παιδικό δωμάτιο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού. Η σωστή οργάνωση και διακόσμηση παρέχει στο παιδί τη θαλπωρή που χρειάζεται, ενισχύει την καλή υγεία και τη μάθηση.

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρετε να δημιουργήσετε έναν ιδανικό χώρο κατάλληλο για τις ανάγκες του παιδιού σας και θα το βοηθήσετε να αποφορτίζεται από την ένταση της καθημερινότητας.

Διάβασε ακόμη – Εκπαίδευση Kumon: Η παιδαγωγική μέθοδος που κάνει τη διαφορά

Συμβουλή 1:

Οργάνωση – Για το καλό Feng Shui στο δωμάτιο των παιδιών σας και για να αποφύγετε την αρνητική ενέργεια θα πρέπει ο χώρος να είναι καθαρός και απόλυτα τακτοποιημένος. Επενδύστε στην αγορά έξτρα αποθηκευτικού χώρου π.χ καλάθια σε διάφορα μεγέθη.

Συμβουλή 2:

Φωτισμός – Είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε έναν χώρο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει το δωμάτιο να έχει άπλετο φυσικό φως και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φωτιστικά θα πρέπει να ενθαρρύνουν την ησυχία και την ξεκούραση.

Διάβασε ακόμη – Παιδί και διατροφή: 3 πανεύκολες ιδέες για υγιεινό κολατσιό στο σχολείο

Συμβουλή 3:

Κρεβάτι – Και όμως η φιλοσοφία του Feng Shui υποστηρίζει πως το κρεβάτι πρέπει να έχει τη σωστή θέση. Ιδανικά να είναι στα ανατολικά, έτσι ώστε ο πρωινός ήλιος να μπαίνει φυσικά μέσα στο δωμάτιο και να ξυπνάει το παιδί με χαρά.

Συμβουλή 4:

Έπιπλα – Για το δωμάτιο των παιδιών πρέπει να επιλέγουμε τα κατάλληλα έπιπλα και αυτά δεν είναι άλλα από τα φυσικά. Δηλαδή τα ξύλινα.

Συμβουλή 5:

Τοίχος – Αποφύγετε τα έντονα χρώματα και επιλέξτε παστέλ αποχρώσεις που βοηθούν στην χαλάρωση και στην ξεκούραση. Αποφεύγετε να τοποθετείτε μεγάλους καθρέφτες καθώς προκαλούν ανησυχία κατά τη διάρκεια του ύπνου κυρίως στα μικρά παιδιά. Επιλέξτε μια οικογενειακή φωτογραφία ή πόστερ με έναν αγαπημένο ήρωα. Αυτή η εικόνα θα γεμίσει το παιδί με θετικά συναισθήματα.

Instagram: @natty_tourza

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη