Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Face Yoga: Τα οφέλη που προσφέρει η γιόγκα στο πρόσωπο σου

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό το μυστικό ομορφιάς.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Μέσα στα τελευταία 2 χρόνια που ζήσαμε ( και ακόμη ζούμε ) στην εποχή την πανδημίας του κορωνοϊού, και μετά από έντονους περιορισμούς λόγω καραντίνας, πολλοί έχουμε εντάξει νέες συνήθειες στην καθημερινή μας ρουτίνα – μιας και είχαμε αρκετό χρόνο να δοκιμάσουμε και να μάθουμε νέα πράγματα είτε είναι μαγειρικές συνταγές, είτε ξεκινήσαμε τη γυμναστική, είτε βρήκαμε ένα νέο χόμπι.

Και μέσα σε όλη αυτή την περίοδο, η εξάσκηση της τεχνικής γιόγκα και του διαλογισμού έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής. Αυτό το μυστικό ομορφιάς όμως επικεντρώνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο είδος γιόγκα. Μιλάμε για τη γιόγκα προσώπου, που ονομάζεται επίσης γυμναστική προσώπου.

Διάβασε ακόμη – 8+1 celebrities που σου προτείνουν τα πιο κομψά κουρέματα εάν είσαι άνω των 50

Στην πραγματικότητα, το πρόσωπό μας σχηματίζεται από σχεδόν 60 μύες και πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί δεν δίνουμε προσοχή και δεν εκπαιδεύουμε επίσης αυτό το μέρος που είναι πάντα εκτεθειμένο και ορατό. Οι ασκήσεις όμως της γιόγκα προσώπου χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες.

Τα οφέλη του face yoga

Η επιτυχία της πρακτικής οφείλεται ακριβώς στις αντιγηραντικές της ιδιότητες: μειώνει τις γραμμές έκφρασης και διεγείρει τη μικροκυκλοφορία, η οποία με τη σειρά της προάγει την κυτταρική ανανέωση. Το αποτέλεσμα είναι 100% φυσική λάμψη! Εκπαιδεύοντας τους βαθύτερους μύες, κάτω από το δέρμα μας, διατηρούμε τον τόνο και την ελαστικότητά τους.

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να “ξεφουσκώσεις” τις πιο κρίσιμες περιοχές και να επικεντρωθείς σε συγκεκριμένες ατέλειες (όπως διπλό πιγούνι ή σακούλες κάτω από τα μάτια, τις οποίες η έντονη χρήση του smartphone συνεχίζει να τονίζει).

Οι ασκήσεις

Όσον αφορά τα σεμινάρια, στο YouTube στο instagram μπορείς να βρεις πολλές συμβουλές και επεξηγήσεις σε μορφή βίντεο. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις και πρακτικές που εστιάζουν στις περιοχές που πρέπει να αντιμετωπιστούν – συνήθως το μέτωπο, τα μάτια, το στόμα, τα μάγουλα και ο λαιμός.

Παράλληλα μπορείς να ψάξεις για εγκεκριμένους yoga experts που θα σου εξηγήσουν τα πάντα για την τεχνική αυτή και θα σε βοηθήσουν να γυμνάσεις σωστά συγκεκριμένα σημεία του προσώπου.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη