Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Face roller: Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά το πιο γνωστό εργαλείο περιποίησης της επιδερμίδας

Ένα αρχαίο beauty tool για να κάνεις το δέρμα σου να λάμπει.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Η βιομηχανία της ομορφιάς πάντα εξελίσσεται και πάντα προχωρά προς την καινοτομία και την πρόοδο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έγινε και η επιστροφή της χρήσης αρχαίων και σχεδόν ξεχασμένων εργαλείων ομορφιάς. Δεν μιλάμε για τη δεκαετία του ’80 ή του ’90, αλλά για αιώνες πριν. Παλιές μέθοδοι και εργαλεία όπως βελόνες βελονισμού, gua sha και κρυστάλλινους κύλινδρους, που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα, έχουν κάνει μεγάλο come-back.

Διάβασε ακόμη – Ανακάλυψε ποιος τύπος μάσκας είναι ιδανικός για το πρόσωπο σου

Η πιο ενδιαφέρουσα καινοτομία στον τομέα της περιποίησης της επιδερμίδας είναι σίγουρα το face roller: είναι ένα εργαλείο κατασκευασμένο από πέτρινη λαβή με δύο κυλίνδρους στα άκρα, και τα δύο από λείους κρυστάλλους, ένα μικρότερο (για τη ζώνη των ματιών και των χειλιών) και ένα μεγαλύτερο (για το υπόλοιπο πρόσωπο). Συχνά χρησιμοποιείται μαζί με το gua sha, ένα θεραπευτικό εργαλείο που “γεννήθηκε” στην Κίνα και βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Το face roller είναι πολύ χρήσιμο για τη μείωση του πρηξίματος και για να κάνει το δέρμα να λάμπει. Το αποτέλεσμα ενισχύεται επιπλέον από την παρουσία της πέτρας, που είναι από φυσικού της κρύα, βοηθώντας έτσι στη μείωση των μαύρων κύκλων και των σακουλών κάτω από τα μάτια και στο να κάνει το δέρμα πιο τονωμένο. Ο νεφρίτης ( jade ), είναι η πέτρα που προτιμούν πολλές, αλλά μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο εργαλείο και με ροζ χαλαζία, αμέθυστο και διάφορες άλλες πέτρες.

Είναι μια αρχαία λύση ομορφιάς, που υιοθετήθηκε επίσης στην αρχαιότητα από Κινέζες αυτοκράτειρες και βασιλιάδες και που σήμερα έχει κάνει τεράστια επιστροφή. Ειδικά στο instagram, διασημότητες όπως η Alessandra Ambrosio, η Meghan Markle, η Kim Kardashian και η Gwyneth Paltrow τη χρησιμοποιούν εδώ και πολύ καιρό.

Η σωστή χρήση

Πριν αγοράσεις το δικό σου face roller, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς να το χρησιμοποιείς. Πρωί και βράδυ, αφού εφαρμόσεις τον ορό, την κρέμα ή το λάδι στο πρόσωπο σου, χρησιμοποίησε τον μεγαλύτερο κύλινδρο δίνοντας μια ελαφριά πίεση με κυκλικές κινήσεις που πηγαίνουν από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω: από το πιγούνι στο λαιμό, από τα μάγουλα στους κροτάφους και στο σαγόνι, από το μέτωπο μέχρι τη γραμμή των μαλλιών, κυλώντας πάντα προς τα έξω. Ο μικρότερος κύλινδρος, από την άλλη, πρέπει να χρησιμοποιείται απαλά στις μικρότερες περιοχές, όπως το περίγραμμα των ματιών, τα χείλη και τη μύτη.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη