Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Εύκολα hacks για να ελαχιστοποιήσεις τη ζημιά που κάνουν τα hot tools στα μαλλιά σου

Αν δεν μπορείς να αποχωριστείς το πιστολάκι και το σίδερο μαλλιών, πάρε τα σωστά μέτρα.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Κάθε γυναίκα ξέρει ότι για να αποφύγει την καταστροφή των μαλλιών της πρέπει να περιορίσει στο ελάχιστο το heat styling. Η θερμότητα από τα hot tools θέτει σε κίνδυνο το προστατευτικό στρώμα του θύλακα της τρίχας, το οποίο εάν ταλαιπωρηθεί μπορεί να κάνει τα μαλλιά αδύναμα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Τα hot tools τείνουν επίσης να αφαιρούν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά, γι’ αυτό και τα υπερβολικά επεξεργασμένα μαλλιά μπορεί να φαίνονται αφυδατωμένα και να σπάζουν πιο εύκολα.

Το να αποφύγεις όμως ολοκληρωτικά τα εργαλεία styling ξέρουμε ότι είναι αδύνατο, επομένως, είναι σημαντικό να επικεντρωθείς στην ελαχιστοποίηση της ζημιάς. Ανακάλυψε πιο κάτω πως:

Διάβασε ακόμη – Όλα τα make-up trends του χειμώνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Τα κόλπα των κομμωτών

Πολλοί hair stylists προτείνουν όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου, να κρατάς το πιστολάκι σε απόσταση ασφαλείας από το κεφάλι σου, διαφορετικά κινδυνεύεις να κάψεις το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σου. Κράτα τα μαλλιά τεντωμένα ενώ στεγνώνεις κάθε τμήμα για να βεβαιωθείς ότι έχει γίνει σχολαστικά.

Το κλειδί για ένα υπέροχο χτένισμα με πιστολάκι είναι η ένταση, όχι η θερμότητα. Δεν πρέπει να κρατάς το πιστολάκι στη βούρτσα για περισσότερο από πέντε δευτερόλεπτα. Με ζεστά εργαλεία όπως τα flat irons, το εργαλείο πρέπει να γλιστράει από τα μαλλιά και να μην κάθεται στα μαλλιά για περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Ο τύπος των μαλλιών σου

Το να γνωρίζεις τον τύπο των μαλλιών σου είναι επίσης βασικό. Αν έχεις ταλαιπωρημένα μαλλιά ή bleached,  ξεκίνα πάντα από τους 150 βαθμούς. Μην ξεχνάς ότι κάθε εργαλείο δεν δουλεύει το ίδιο σε όλους τους τύπους μαλλιών οπότε κάνε αρκετό research πριν αποφασίσεις πιο θα αγοράσεις. Ανεξάρτητα από το εργαλείο θερμότητας που χρησιμοποιείς, βεβαιώσου ότι τα μαλλιά σου είναι εντελώς στεγνά πριν ξεκινήσεις. Η χρήση ζεστών εργαλείων σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά ουσιαστικά τα “ψήνει” προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά.

Προετοίμασε τα μαλλιά σου

Πριν κάνεις οποιοδήποτε είδος θερμικού styling, βεβαιώσου ότι τα μαλλιά έχουν υποστεί προεπεξεργασία με προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα. Αν χρησιμοποιείς θερμότητα συχνά, τότε πρέπει να εντάξεις τη μάσκα στη ρουτίνα σου, εφαρμόζοντας τη στα μαλλιά τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα.

Φωτογραφία: instagram / @bioionic

Διάβασε ακόμη