Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Eye-lighter: Η νέα τεχνική μακιγιάζ που θα κάνει τα μάτια σου να φαίνονται πολύ μεγαλύτερα

Και χαρίζει αξεπέραστη λάμψη στο βλέμμα.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Τα τελευταία χρόνια, είδαμε την τάση για λαμπερό δέρμα να αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της εποχής όπου το έντονο highlighter και contouring έγιναν mainstream. Στη συνέχεια, εξελίχθηκε σε πιο έντονες τεχνικές όπως το strobing για να ενισχύσει τη λάμψη του δέρματος, καθώς και την τεχνική του “γυάλινου δέρματος”, της Κορεάτικης τάσης που δημιούργησε μια σχεδόν υγρή εμφάνιση στο πρόσωπο.

Διάβασε ακόμη – 5+1 αιτίες που οδηγούν στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η τάση αυτή έχει γίνει τόσο δημοφιλής. Το highlighter δίνει έμφαση  στα χαρακτηριστικά που θέλουμε να τονίσουμε και, όπως και το contouring, μπορεί να τονίσει ή να “κρύψει” συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου. Επιπλέον, το λαμπερό δέρμα, χαρίζει μια όψη υγείας στην επιδερμίδα, κάτι που όλες αναζητάμε.

Τώρα, οι επαγγελματίες του μακιγιάζ χρησιμοποιούν τεχνικές highlighting για να επικεντρωθούν στη δημιουργία της εμφάνισης πιο φωτεινών και μεγαλύτερων ματιών.

Αντικαθιστώντας το κλασικό cut-crease και την ανάμειξη έντονων αποχρώσεων σε σκιές, το eye-lighter σε καλεί να το δημιουργήσεις χρησιμοποιώντας ήπιες shimmery σκιές σε ιριδίζουσες αποχρώσεις.

Η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί με όποιον τρόπο σου αρέσει και να συνδυαστεί με eyeliner, ψεύτικες βλεφαρίδες ή έντονο κραγιόν στα χείλη . Το πιο σημαντικό είναι ότι η απόχρωση που θα διαλέξεις πρέπει να έχει έναν icy τόνο με περλέ εφέ για να συλλάβει το φως.

Φωτογραφίες: instagram / @manuelemameli , @maccosmetics , @walker_ash , @dausell ,@katiejanehughes

Κεντρική φωτογραφία: instagram / @katiejanehughes

Διάβασε ακόμη