Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Έξυπνοι τρόποι για να ανανεώσεις οικονομικά το υπνοδωμάτιο σου

5 ιδέες για να ανανεώσεις πλήρως τον χώρο.

Το υπνοδωμάτιο είναι ένα μέρος στο οποίο θα χαλαρώσεις αλλά και θα ξεκουραστείς μετά από μια κουραστική ημέρα. Αν και πολλές φορές δεν του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη διακόσμηση εντούτοις είναι πολύ σημαντικό να το έχουμε πάντοτε καθαρό, οργανωμένο και όμορφα διακοσμημένο. Με αυτό τον τρόπο σίγουρα θα θέλεις να περνάς περισσότερο χρόνο σε αυτό και σίγουρα θα ξεκουράζεσαι πολύ καλύτερα.

Πιο κάτω θα βρεις, μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να το ανανεώσεις οικονομικά και δημιουργικά, ώστε να το απολαμβάνις πρισσότερο.

#1. Δώσε ένα νέο χαρακτήρα στους τοίχους

Αν θέλεις μια ολοκληρωτική αλλαγή στο υπνοδωμάτιό σου, μπορείς πάντα να ξεκινήσεις αλλάζοντας χρώμα σε έναν ή σε όλους τους τοίχους. Σκέψου ποιο χρώμα σου αρέσει και πώς σε κάνει να νιώθεις. Ένα τολμηρό χρώμα σε έναν τοίχο θα ανανεώσει τον χώρο και θα κάνει έντονη την παρουσία του αρκετά οικονομικά, καθώς ένας τοίχος αρκεί. Αν από την άλλη θέλεις να κάνεις μια πιο ασφαλή επιλογή και να επιλέξεις ουδέτερες αποχρώσεις για τους τοίχους του σπιτιού σου τότε μπορείς να επενδύσεις σε μερικά έντονα διακοσμητικά. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ταπετσαρίες – η επιλογή για σχέδια είναι πολύ μεγάλη.

#2. Υιοθέτησε το DIY με τα έπιπλά σου

Δεν χρειάζεσαι να ξοδέψεις μια περιουσία για να ανανεώσεις την επίπλωση του υπνοδωματίου σου. Μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου έπιπλα ή να ανανεώσεις τα παλιά με βαφή ή ακόμα και ταπετσαρίες. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σου δώσει πολλές ιδέες για να διαμορφώσεις την ήδη υπάρχουσα επίπλωση.

#3. Χρησιμοποίησε χαλάκια για αλλαγή στο πάτωμα

Τα χαλάκια θα κάνουν το υπνοδωμάτιο πιο ζεστό και φιλόξενο και κατ’ επέκταση πιο ξεκούραστο και χαλαρωτικό. Τα πιο ανοιχτά χρώματα θα δώσουν την αίσθηση της ηρεμίας και τα μεγαλύτερα μεγέθη θα σε βοηθήσουν να οριοθετήσετε τον χώρο. Τι καλύτερο από το να ξυπνάς το πρωί και να προσγειώνονται τα πόδια σου σε ένα ζεστό χαλί;

#4. Άλλαξε το κεφαλάρι του κρεβατιού

Ένα όμορφο κεφαλάρι μπορεί να μετατρέψει ένα πολύ βαρετό υπνοδωμάτιο σε κάτι ιδιαίτερο. Ένα καθόλου ελκυστικό υπνοδωμάτιο με ουδέτερα χρώματα μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφωθεί με ένα υπέροχο και αριστοκρατικό κεφαλάρι.

#5. Πειραματίσου με τον φωτισμό 

Ο φωτισμός μπορεί να αλλάξει με πολύ ιδιαίτερο τρόπο την ατμόσφαιρα του υπνοδωματίου σου. Μπορείς να βρεις οικονομικά φωτιστικά κρεβατοκάμαρας επιτραπέζια, επίτοιχα, επιδαπέδια, οροφής ή ακόμα και προβολάκια. Ένα επιδαπέδιο φωτιστικό, για παράδειγμα, εκτός του ότι θα σου παρέχει φωτισμό για να διαβάζεις και να ηρεμείς, θα αποτελέσει και ένα ολοκαίνουργιο διακοσμητικό στοιχείο που θα σε ανανεώσει.

Πηγή: ilovestyle

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη