Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Έτσι θα διαχειριστείς εύκολα το άγχος σου

Σύμφωνα με τους ειδικούς.

διαχείριση του άγχους αποτελεί μία πρόκληση που αντιμετωπίζουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, με πολλαπλές πιέσεις και προκλήσεις. Ωστόσο, το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας υγεία αλλά και τη σωματική ευεξία, καθώς εκδηλώνεται μέσα από τη φυσική μας κατάσταση.

Εκείνο λοιπόν που όλοι πρέπει να μάθουμε είναι πώς να αντιμετωπίζουμε το άγχος σε διάφορες στιγμές της ζωής μας, καθώς αυτό είναι ένα σημαντικό “κλειδί” για την ευημερία μας. Οι ειδικοί λοιπόν συνιστούν 6 στρατηγικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πιο αγχωτικών στιγμών.

1. Ασκήσεις αναπνοής

Οι ασκήσεις αναπνοής αποδεικνύονται αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του άγχους καθώς βοηθούν στον έλεγχο των φυσικών αντιδράσεων του σώματος. Η αναπνοή λειτουργεί ως μέσο για να επαναφέρουμε την αρμονία με το σώμα μας και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με πιο ηρεμία και ψυχραιμία.

Διάβασε ακόμη – Πώς θα μάθεις αν έχεις πέτρες στα νεφρά

2. Ζήτα βοήθεια

Δε χρειάζεται πάντα να αντιμετωπίζεις το άγχος σου μόνος σου. Πρέπει να είσαι ανοικτός στην ιδέα της βοήθειας και να αναγνωρίζεις πότε χρειάζεσαι υποστήριξη από τους αγαπημένους σου και πότε από τους ειδικούς.

3. Κοιμήσου αρκετά

Ο επαρκής ύπνος αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στη διαχείριση του άγχους. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του άγχους, επομένως πρέπει να δίνεις προσοχή στην ποιότητα αλλά και στην ποσότητα του ύπνου σου.

Διάβασε ακόμη – Πώς θα αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά πριν το καλοκαίρι

4. Κάνε καθημερινά κάτι που αγαπάς

Η καθημερινή άσκηση μιας δραστηριότητας που σου αρέσει, αποτελεί σημαντικό μέρος της διαχείρισης του άγχους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει απλές δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα, τη συνομιλία με φίλους ή απλώς, την ανάγνωση ενός αγαπημένου βιβλίου.

5. Δώσε προτεραιότητα στην ξεκούρασή σου

Το να πάρεις μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα πολύ στη μείωση του άγχους αλλά και στην αύξηση της αντοχής στις πιέσεις της καθημερινότητας.

Πηγή: esquire.com.gr

Πηγή: istock

Διάβασε ακόμη