Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Έτσι θα αντιμετωπίσεις τα σημάδια της γήρανσης

Αντιμετώπισε τα πρώτα σημάδια της γήρανσης με τις πιο εξελιγμένες θεραπείες.

Η κάθε γυναίκα αναζητά είναι η επαναφορά της χαμένης λάμψης της επιδερμίδας της με ή χωρίς νυστέρι. Έχοντας αυτό στο μυαλό μου πήγα να συναντήσω τον πλαστικό χειρουργό, Δρ Γεώργιο Α. Παπαγεωργίου. “Η ηλικία μεταξύ 40-45 ετών είναι αυτή κατά την οποία συνήθως παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια γήρανσης” μου εξήγησε δίνοντάς μου έτσι την ευκαιρία να μάθω τα πιο χρήσιμα μυστικά ομορφιάς.

Ενάντια στον χρόνο

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη γήρανση:

  • Γονιδιακή προδιάθεση του κάθε ατόμου.
  • Περιβαλλοντικές επιδράσεις.
  • Έκθεση στη ηλιακή ακτινοβολία.
  • Η διατροφή από τα βρεφικά και παιδικά χρόνια.
  • Οι αυξομειώσεις του βάρους.
  • Η χρήση αλκοόλ και διαφόρων άλλων ουσιών.
  • Το κάπνισμα.

Οι λύσεις

Μη επεμβατικές θεραπείες

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ή ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ: Είναι μια μέθοδος κατά την οποία, με ενέσιμο τρόπο, αφού έχει τοποθετηθεί κρέμα για τοπική αναισθησία, ενίονται στο δέρμα ουσίες που προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης φροντίζοντας παράλληλα να διατηρείται η υγρασία του δέρματος.

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Γίνεται με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια – PRP (Platelet Rich Plasma).

NEEDLING: Είναι ο μηχανικός ερεθισμός του δέρματος με ειδικά μηχανήματα ή με rollers. Γίνεται τοπική αναισθησία με τοποθέτηση κρέμας και διατρυπάται ο φραγμός της επιδερμίδας διοχετεύοντας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος θρεπτικές ουσίες για ανάπλαση.

LASER: Σημαντική συνεισφορά στη διατήρηση της επιδερμίδας έχουν κάποια κλασματικά lasers (fractional lasers) και οι ραδιοσυχνότητες, που συμβάλλουν στη διέγερση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες. Ταυτόχρονα μπορούν να απομακρύνουν καφέ κηλίδες και μικρές ευρυαγγείες.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ: Περισσότερο αποτελεσματική είναι η θεραπεία που συνδυάζει το needling με ραδιοσυχνότητες (το μηχάνημα Intracel) μέσω του οποίου μπορεί να επιτευχθεί σύσφιγξη του δέρματος σε μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και θεραπεία της ενεργού ακμής, όπως και των ουλών που έχουν προκύψει από την ακμή.

Ενέσιμα εμφυτεύματα

Το ενέσιμο εμφύτευμα πρέπει να είναι ασφαλές και να μην προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Σήμερα, το ασφαλέστερο εμφύτευμα είναι το υαλουρονικό οξύ, το πολυγαλακτικό οξύ και η πολυκαπρολακτόνη (Ellanse). Μεγάλη προσοχή χρειάζονται τα χείλη. Στα ενέσιμα εμφυτεύματα εντάσσεται και η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη (Botox, Χeomin, Dysport) για θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης στο μεσόφρυο, στο μέτωπο, τη μύτη, το πλάγιο μέρος των οφθαλμών (το πόδι της χήνας), το άνω χείλος και το γένειο.

Extra tip: Οι θεραπείες κυρίως στο πρόσωπο πρέπει να γίνονται σταδιακά, με πρόγραμμα, σχέδιο και υπομονή, έτσι ώστε οι αλλαγές αυτές να συνειδητοποιούνται από τους ασθενείς.

Χειρουργικές επεμβάσεις

FACE LIFTING: Είναι μια εξατομικευμένη επέμβαση που προσφέρει μόνο καλά και φυσικά αποτελέσματα, εφόσον αποφευχθούν οι υπερβολές από τον ασθενή και τον γιατρό. Δεν πρέπει ποτέ να τραβηχτεί υπερβολικά το δέρμα. Η στήριξη του προσώπου γίνεται στους βαθύτερους και ισχυρότερους ιστούς, όπως είναι το επιφανειακό μυοαπονευρωτικό σύστημα (SMAS). Οι τομές τοποθετούνται σε σημεία που είναι δυσκολότερο ορατά.

Αποθεραπεία: Ο ασθενής μπορεί να κυκλοφορήσει πιο ελεύθερα μετά από δέκα μέρες.

Extra tip: Με το face lifting δημιουργείται μια μακράς διάρκειας υποδομή στο πρόσωπο. Οποιαδήποτε θεραπεία εφαρμοστεί στη συνέχεια (peeling, ενέσιμα εμφυτεύματα, botox, κ.ά.) θα έχει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Μπορεί να πραγματοποιηθεί μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με ένα face lifting και γίνεται για τη διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος των βλεφάρων και την αφαίρεση της περίσσειας του λίπους στην περιοχή των άνω και κάτω βλεφάρων.

Αποθεραπεία: Τα ράμματα αφαιρούνται σε τρεις ημέρες και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του σε μια εβδομάδα.

Extra tip: Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη ή στο πλαίσιο ενός face lifting με γενική αναισθησία.

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Όπου κρίνεται απαραίτητο για τη συμμετρία του προσώπου μπορεί να συνδυαστεί με γενειοπλαστική, δηλαδή με την τοποθέτηση προθέματος στην περιοχή του γενιού (πηγούνι) στις περιπτώσεις μικρού ή μετρίου υπογναθισμού της κάτω γνάθου. Η ρινοπλαστική γίνεται για την αισθητική διόρθωση του σχήματος και του μεγέθους της ρινός.

Αποθεραπεία: Σταδιακά σε 15 ημέρες.

Extra tip: Σε αρκετές περιπτώσεις, όπου φυσικά απαιτείται, συνοδεύεται από την λειτουργική διόρθωση της ρινός με σκοπό τη βελτίωση της αναπνοής (διόρθωση του ρινικού διαφράγματος και επέμβαση στις κάτω ρινικές κόγχες).

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Βελτιώνει την εικόνα του προσώπου, καθώς διορθώνει τα πεταχτά αφτιά. Διορθώνεται, επίσης, (με μη χειρουργικό τρόπο) η ατροφία που παρουσιάζουν τα λοβία των αφτιών μετά τα 45 έτη προσδίδοντας περισσότερο υγιή εικόνα στο πρόσωπο. Το σίγουρο είναι ότι μία επιτυχής επέμβαση αλλάζει όλη την εμφάνιση του προσώπου, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και παράλληλα επηρεάζει θετικά την ψυχολογία των ανθρώπων, βελτιώνοντας έτσι και την ποιότητα της ζωής τους.

Αποθεραπεία: Τοποθετούνται ράμματα εσωτερικά και εξωτερικά στην αύλακα πίσω από το αφτί. Τα έξω ράμματα αφαιρούνται σε 15 ημέρες.

Extra tip: Η καλύτερη ηλικία για την ωτοπλαστική είναι μετά το 12ο έτος της ηλικίας ενός ασθενή καθώς τότε μπορεί να υπάρξει ευκολότερη επικοινωνία και συνεννόηση με τον ενδιαφερόμενο.

Μετά από μια επέμβαση, τονίζει ο Δρ. Γεώργιος Α. Παπαγεωργίου,  αλλάζει όλη η ψυχολογία των ασθενών και τονίζεται η αυτοπεποίθησή τους. Αλλάζουν συχνά κόμμωση και δείχνουν πλέον όλο τους το πρόσωπο.

Info: Γιάννου Κρανιδιώτη 6, Λευκωσία. Τηλ. 22379973, 99721199. www.papageorgioug.gr

 

Διάβασε ακόμη