Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Εθισμένη στη ζάχαρη: Πώς να το διαχειριστείς

Η γνωστή ηθοποιός Kelly Ripa μίλησε για τον εθισμό της και για το πώς το αντιμετώπισε.

Προλογίζοντας το βιβλίο του δρ. Ντάριλ Τζιοφρ “Get Off Your Sugar”, το οποίο επικεντρώνεται στις τροφές που πρέπει να εντάξει κάποιος στη διατροφή του και ποιες πρέπει να αποφεύγει, ώστε να απεξαρτηθεί από τη ζάχαρη, η Κelly Ripa αποκάλυψε ότι η ίδια ήταν εθισμένη στη ζάχαρη. Τόνισε ότι βοηθήθηκε να απεξαρτηθεί ακολουθώντας το πρόγραμμα του δρ. Τζιοφρ.

“Για χρόνια είχα ένα συρτάρι με καραμέλες στο σπίτι και κάθε φορά που ήθελα ζάχαρη βυθιζόμουν σ’ αυτό. Ήξερα ότι η ζάχαρη δεν μου κάνει καλό, αλλά καταλάβαινα ότι όλοι έχουν κάποιο είδος εξάρτησης, σωστά; Τι το κακό υπήρχε στο να ανταμείβω τον εαυτό μου με κάτι γλυκό;”.

Η Κelly Ripa αποκάλυψε ότι η ίδια ήταν εθισμένη στη ζάχαρη.

“Αυτό που δεν είχα καταλάβει πλήρως είναι το πόσο πραγματικά εθιστική είναι η ζάχαρη” είπε και πρόσθεσε ότι ο δρ. Τζιοφρ της εξήγησε ότι “η ζάχαρη είναι οκτώ φορές πιο εθιστική από την κοκαΐνη”.

“Το ότι το έμαθα με έκανε να νιώσω καλύτερα, αλλά στην αρχή δεν ήξερα πώς να σταματήσω αυτήν την επιθυμία μου”, είπε η ηθοποιός.

Η Kelly Ripa  λέει ακόμα ότι ακολούθησε το πρόγραμμα αποτοξίνωσης που προτείνει ο δρ. Τζιοφρ ωστόσο είπε ότι αν και κατάφερε να ξεφορτωθεί το συρτάρι με τις καραμέλες μόλις βρισκόταν σε μία δύσκολη στιγμή της ζωής της η επιθυμία για ζάχαρη επέστρεφε. “Όταν είχα πολλή δουλειά ή ήμουν πολύ απασχολημένη με τα παιδιά ή και τα δύο, η επιθυμία να φάω ζελεδάκια ήταν τόσο μεγάλη, σε σημείο που έστελνα τον άντρα μου για να μου αγοράσει”.

Τώρα όμως λέει ακολουθώντας το πρόγραμμα του δρ. Τζιοφρ για την απεξάρτηση από ζάχαρη νιώθει πολύ καλύτερα.

“Πέρυσι, έγινα 50, ο δρ. Ντάριλ έλεγξε τη βιολογική μου ηλικία και έδειξε ότι είχα τη φυσική υγεία ενός 35χρονου ατόμου”, λέει. “Σαφώς, κάνουμε κάτι σωστό!”.

Η μέθοδος του δρ. Τζιοφρ συνιστά να ξεκινάει κανείς την ημέρα του πίνοντας έναν χυμό λαχανικών και να συμπεριλάβει στη διατροφή του πιο υγιεινά λιπαρά, όπως αυτά που περιέχονται στο αβοκάντο ώστε σταδιακά να απεξαρτηθεί από τη συνήθεια της κατανάλωσης ζάχαρης. Επίσης συνιστά να σκεφτεί κανείς τον πραγματικό λόγο που θέλει να απαλλαγεί από την επιθυμία για ζάχαρη.

Πηγή: EPA

Φωτογραφίες: ΕPA, istock

Διάβασε ακόμη