Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Εσύ γνωρίζεις ποιο χρώμα και κούρεμα σου ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου;

Αν έχεις προγραμματισμένο ραντεβού στο κομμωτή σου, το πιο κάτω άρθρο θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις τι αλλαγή που πρέπει να κάνεις.

Είναι πάντα καλύτερο να πηγαίνεις στο κομμωτήριο έχοντας ήδη στο νου σου τι ακριβώς θέλεις να κάνεις στα μαλλιά σου. Όμως, πώς θα αποφασίσεις τι κούρεμα ή χρώμα να ζητήσεις; Το πρώτο που πρέπει να σκεφτείς (πριν ακόμα από τι σου αρέσει ή ποιες είναι οι τάσεις της μόδας) είναι το σχήμα του προσώπου σου. Αυτό θα καθορίσει κατά κύριο λόγο την επιλογής σου.

Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να ξέρεις ποιο κούρεμα και χρώμα μαλλιών σού ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου.

Αν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Έχεις ψηλά ζυγωματικά, έντονα μάγουλα και λεπτό πηγούνι.

Προτίμησε: Ένα ασύμμετρο καρέ με layers και φράντζα ή ένα pixie που θα αναδείξει τη δομή των οστών στο πρόσωπό σου.

Απόφυγε: Οποιοδήποτε μακρύ ή ημίμακρο κούρεμα θέλει τα μαλλιά σε ένα ενιαίο μήκος που καλύπτει τα δυνατά σημεία σου και κάνει το πρόσωπό σου να “βαραίνει”.

Χρώμα: Διάλεξε μια βάση λίγο πιο ανοιχτή από το φυσικό σου χρώμα για να μη δείχνει το πρόσωπό σου “σκληρό” και φώτισέ το με παχιές ανταύγειες. Αν τα μαλλιά είναι μακριά, το όμπρε που ξεκινάει από σκούρες ρίζες και καταλήγει σε πιο ανοιχτές άκρες θα σου ταιριάζει επίσης.

Αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο

Το πρόσωπό σου είναι σχετικά μικρό και έχεις φαρδύ μέτωπο και ανοιχτό πηγούνι.

Δοκίμασε: Ένα κούρεμα με μήκος που φτάνει μέχρι το πηγούνι ή ένα αυστηρό γεωμετρικό καρέ θα περιγράψει ωραία το πρόσωπό σου. Σου ταιριάζουν επίσης τα πολύ κοντά κουρέματα, αρκεί να αφήσεις φράντζα που θα καλύπτει ένα μέρος από το μέτωπο και θα αναδεικνύει τα μάτια. Εάν προτιμάς τα μαλλιά σου μακριά, κόψε φαρδιές αφέλειες.

Χρώμα: Κάνε μερικές ανοιχτόχρωμα ανταύγειες που ξεκινούν από την κορυφή του κεφαλιού και δημιουργούν την αίσθηση του βάθους.

Απόφυγε: Τα πολύ σκούρα χρώματα γιατί κάνουν τις γωνίες να δείχνουν ακόμα πιο έντονες.

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο

Έχεις στενό μέτωπο, έντονα ζυγωματικά και “μαλακό” πηγούνι.

Δοκίμασε: Σου ταιριάζουν σχεδόν όλα τα στυλ μαλλιών. Ωστόσο, ό,τι μήκος κι αν έχει το κούρεμα που θέλεις, ζήτησε από τον κομμωτή σου να τα φιλάρει στο ύψος των ματιών, των ζυγωματικών ή των χειλιών (ανάλογα με το ποιο από τα τρία χαρακτηριστικά θέλεις να τονίζεται περισσότερο). Το pixie cuts ταιριάζουν πολύ στο οβάλ πρόσωπο, όπως οι κοντές αφέλειες. Επειδή το πρόσωπό σου είναι πολύ αρμονικό, μπορείς επίσης να κάνεις όποιο μακρύ κούρεμα θέλεις, όπως lob ή με ίσιο έντονο φιλάρισμα.

Απόφυγε: Οι coup που έχουν μύτες από πολύ ψηλά μπορεί να κάνουν το οβάλ χτένισμα να δείχνει κάπως μακρύ. Επίσης, αν τα μαλλιά σου είναι πολύ χοντρά ή σπαστά, είναι σκόπιμο να αποφύγεις τα κουρέματα που θα δώσουν ένα σχήμα πυραμίδας στο κεφάλι σου.

Χρώμα: Οι εναλλαγές δύο-τριών διαφορετικών τόνων του ίδιου χρώματος θα προσθέσουν βάθος στο χρώμα της βάσης. Επίσης, σου ταιριάζουν πολύ οι πιο ανοιχτές ανταύγειες μπροστά, στα σημεία που πλαισιώνουν το πρόσωπο.

Αν έχεις ορθογώνιο πρόσωπο

Έχεις μακριά ζυγωματικά και έντονο πηγούνι και φαρδύ μέτωπο.

Δοκίμασε: Αν θέλεις το πρόσωπό σου να δείχνει λιγότερο μακρύ και περισσότερο φαρδύ, προτίμησε ένα κούρεμα με φράντζα και όγκο στα πλαϊνά. Εάν θέλεις ένα κοντό κούρεμα, δοκίμασε ένα καρέ μέχρι το πηγούνι με ελαφρύ φιλάρισμα ή σπάσιμο και φράντζα στο πλάι.

Απόφυγε: Τα πολύ μακριά μαλλιά, ιδιαίτερα εάν είναι σε ένα μήκος, δεν σε κολακεύουν πολύ γιατί κάνουν το πρόσωπο να δείχνει ακόμα πιο μακρύ.

Χρώμα: Το ombre που ανοίγει προοδευτικά από τις ρίζες προς τι ς άκρες γλυκαίνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Απόφυγε τις πολύ έντονες ανταύγειες και ζήτησε να σου κάνουν πολύ λεπτές που θα μπλέκονται με τα υπόλοιπα μαλλιά, δίνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Αν έχεις τριγωνικό πρόσωπο

Το μέτωπό σου είναι μεγάλο και το πηγούνι σου μακρύ και μυτερό.

Δοκίμασε: Μια coup με έντονο φιλάρισμα στα πλαϊνά θα εξισορροπήσει τη γεωμετρία του προσώπου σου. Σε ό,τι αφορά το μήκος, προτίμησε αυτό που φτάνει μέχρι τους ώμους ή λίγο κάτω από αυτούς,

Απόφυγε: Τα πολύ κοντά μαλλιά που θα κάνουν το πηγούνι σου να δείχνει ακόμα πιο έντονο.

Χρώμα: Ζήτησε να σου κάνουν ανταύγειες σε μερικούς τόνους ανοιχτότερο από τη βάση σου χρώμα στα μαλλιά που περιγράφουν το πρόσωπο. Αυτό θα το κάνει να δείχνει περισσότερο οβάλ.

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο

Δοκίμασε: Κουρέματα που τονίζουν το πηγούνι, όπως ένα μακρύ με έντονο φιλάρισμα από το σαγόνι και κάτω ή ένα αυστηρό καρέ με έντονο τελείωμα ή γυρισμα στις άκρες. Σου ταιριάζει επίσης η χωρίστρα στη μέση

Απόφυγε: Τα μονοκόμματα κουρέματα, ιδιαίτερα εάν τα μαλλιά σου φριζάρουν, είναι σπαστά ή έχουν χοντρή τρίχα, ώστε να μην προσθέτεις περισσότερο όγκο στο πρόσωπο.

Χρώμα: Δοκίμασε μια βαφή ombre που θα κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο μακρύ.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες: EPA

Διάβασε ακόμη