Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Εσώρουχα: Πώς θα επιλέξεις το σωστό νούμερο όταν ψωνίζεις online

Όλα τα tips που χρειάζεσαι.

Τους τελευταίους μήνες, το online shopping έχει γίνει ο καλύτερος φίλος κάθε fashionista, περισσότερο από ποτέ. Λίγο η περίοδος της καραντίνας, λίγο που το “προσθήκη στο καλάθι” είναι πιο εύκολο από το πηγαίνεις σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, οι αγορές από e-shops έχουν εκτοξευτεί περισσότερο από ποτέ.

Ωστόσο, όσο απολαυστικό κι αν είναι να αγοράζεις ό,τι επιθυμείς από την άνεση του σπιτιού σου άλλο τόσο προσεκτική χρειάζεται να είσαι όσον αφορά στις γραμμές και τα νούμερα. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να επιστρέψεις πίσω και να κάνεις αλλαγές σε κομμάτια που εν τέλει δεν σου ταιριάζουν. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips.

Διάβασε ακόμη – Πώς να φορέσεις το blazer σύμφωνα με 7 κορίτσια της μόδας

Μετρήσεις

Χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα που χρειάζεται να κάνεις. Χρησιμοποίησε μία μεζούρα για να μετρήσεις τα εκατοστά της πλάτης, του κορμού και του στήθους σου. Με αυτά τα νούμερα θα μπορέσεις αργότερα να βρεις το ακριβές μέγεθος του σουτιέν που σου ταιριάζει.

Επέλεξε κάποιο συγκεκριμένο brand

Κάθε εταιρεία εσωρούχων προσφέρει έναν πίνακα με τα μεγέθη των προϊόντων της. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να συνδυάσεις τις δικές σου μετρήσεις με αυτές του πίνακα που παρέχει το brand και να καταλήξεις στο νούμερο που θα σου ταιριάζει περισσότερο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνεις τις αγορές σου από άλλα brands. Απλώς κάθε φορά που θέλεις να αγοράσεις κάτι, θα πρέπει να παρατηρείς τις εν λόγω μετρήσεις.

Extra Tip 1

Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικές, αφού τα brands έχουν διαφορετικά μεγέθη και εφαρμογές, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να ελέγχεις τον εν λόγω πίνακα πάντα πριν κάνεις κάποια αγορά online.

Extra Tip 2

Ακόμα κι αν έχεις καταλήξει στο brand εσωρούχων χρειάζεται και πάλι να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική, αφού κάποια σχέδια διαφέρουν από κάποια άλλα λόγω υφασμάτων ή εφαρμογής. Πολλά e-shops αναγράφουν δίπλα στο εκάστοτε προϊόν μερικές παραπάνω πληροφορίες, οι οποίες σίγουρα θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη σωστή επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, πάντα να διαβάζεις τα tips των e-shops, καθώς μπορεί να σου γλιτώσουν από ενοχλητικές επιστροφές και λάθος αγορές.

Εξυπηρέτηση πελατών

Κάποια e-shops παρέχουν εξυπηρέτηση πελατών με ειδικούς που μπορούν να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το σωστό νούμερο. Ενημέρωσε τους για τις μετρήσεις σου και εκείνοι θα σε κατευθύνουν για το πώς θα επιλέξεις σωστά τα εσώρουχα που επιθυμείς.

Δώσε προσοχή

Αυτό είναι κάτι στο οποίο πολλές γυναίκες δεν αποδίδουν την απαραίτητη προσοχή. Παρατήρησε το σώμα σου και τον τρόπο που στέκονται τα εσώρουχα που έχεις ήδη στη ντουλάπα σου. Για παράδειγμα, πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος και δεν επιλέγουν σουτιέν με την στήριξη που χρειάζονται πραγματικά. Αυτό προκαλεί πόνους σε πλάτη και μέση, ενώ η λάθος εφαρμογή κάνει τη σιλουέτα να φαίνεται κάπως αλλόκοτη. Επίσης, εάν έχεις συνηθίσει να φοράς για χρόνια ένα συγκεκριμένο σουτιέν, ίσως ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν πολλές αυξομειώσεις στο βάρος, το σώμα μας αλλάζει και έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Ένα νούμερο μικρότερο ή μεγαλύτερο, ένα διαφορετικό στιλ ή ύφασμα. Όλα αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο και χρειάζεται να κάνεις επιλογές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σώματος σου.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: instagram/ @rosiehw

Διάβασε ακόμη