Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

‘Ερχεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Τι προβλέπεται τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αναφέρει η πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Επίσης, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά αργότερα νεφώσεις που αναμένεται να αναπτυχθούν θα δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, στα ορεινά, στο εσωτερικό και πιθανό σε κάποιες περιοχές στα ανατολικά. Το ίδιο σκηνικό αναμένεται να επικρατήσει και την Τετάρτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, ο καιρός σύντομα θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ωστόσο ώρες αναμένεται να παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή τοπικά στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και παροδικά, στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και παροδικά, το απόγευμα, στα νότια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 27 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως στα παράλια, ενώ αργότερα αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά αργότερα νεφώσεις που αναμένεται να αναπτυχθούν θα δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, στα ορεινά, στο εσωτερικό και πιθανό σε κάποιες περιοχές στα ανατολικά, το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Τα βράδια και νωρίς τα πρωινά, αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά αργότερα αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά και στο εσωτερικό, νωρίς το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές ενώ την Τετάρτη αναμένεται άνοδος στη θερμοκρασία για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη