Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

“Τι σημαίνει η λέξη μητρότητα”: 4 γυναίκες της μόδας απαντούν

Η συγκινητική αναφορά στα παιδιά τους. 

Της Χριστίνας Πολυκάρπου

Η γιορτή της μητέρας είναι μια ιδιαίτερη μέρα καθώς είναι αφιερωμένη στην αγάπη, στην ευγνωμοσύνη και στην εκτίμηση προς το πρόσωπο της κάθε μητέρας.

Παράλληλα, είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τον ρόλο της μητρότητας στις ζωές μας και να τιμήσουμε την αφοσίωση και τις θυσίες που κάνουν καθημερινά για εμάς.

Η Madame Figaro με αφορμή αυτής της σπουδαίας γιορτής ρώτησε 4 Κύπριες τι σημαίνει για εκείνες η λέξη “μητρότητα”.

Έλενα Στρογγυλιώτου

Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Όπως κάθε μητέρα είναι διαφορετική έτσι και κάθε παιδί. Η κάθε σχέση είναι ξεχωριστή και μοναδική. Όσο διαφορετικά και αν βιώνεται όμως η μητρότητα πάντα υπάρχει η έγνοια, η φροντίδα και η αγάπη. Για την μητέρα ο κυρίαρχος ρόλος είναι να προστατεύει το παιδί της από κάθε κίνδυνο, να το μεγαλώνει σωστά και να το κάνει σωστό άνθρωπο. Μητρότητα για μένα σημαίνει η ατελείωτη αγάπη.

Γιάννα Οδυσσέως

Η μητρότητα είναι ένα δώρο Θεού, που από την πρώτη στιγμή αλλάζει τον κόσμο μιας γυναίκας. Μια ζωή γεμάτη προκλήσεις, ανιδιοτέλεια, συναισθήματα αγάπης και γλυκές εμπειρίες. Ένας δυνατός, παντοτινός δεσμος!

Πόλυ Χατζηγεωργίου

Η αλήθεια είναι ότι είμαι από τις γυναίκες που δεν γεννήθηκα μανούλα! Ούτε αισθάνθηκα μητέρα κάποια συγκεκριμένη στιγμή. Πιο πολύ αισθάνομαι φίλη με τα παιδιά μου. Έχω δίδυμα 18 ετών και όσο τα έβλεπα να μεγαλώνουν τόσο πιο πολύ συνδεόμουν μαζί τους! Τώρα που είναι 2 ενήλικοι δεκαοχτάρηδές έχω την καλύτερη σχέση που είχα ποτέ μαζί τους. Μητρότητα για μένα είναι ένα μεγάλο σχολείο, ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Με την μητρότητα μαθαίνεις την ανιδιοτέλεια.

Μάρα Πετρίδη

Για μένα η μητρότητα είναι η υπομονή, άνευ όρων αγάπη. Η μητρότητα είναι μεταμορφωτική με πολλούς τρόπους. Υπάρχει σίγουρα περισσότερη αγάπη, λιγότερος ύπνος αλλά και απίστευτα όμορφες αναμνήσεις που μπορούν να δημιουργηθούν στις πιο καθημερινές στιγμές. Το να γίνεις μητέρα σημαίνει και να χάνεις την αίσθηση του εαυτού σου αλλά και να την ανακαλύπτεις.

Διάβασε ακόμη