Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ένα “τώρα” σε χωρίζει από το νέο σου εαυτό

Ο νο1 bestselling συγγραφέας, Νικόλας Ουρανός λέει πως είναι δύσκολη η επανεκκίνηση για το νέο σου εαυτό αλλά απόλυτα εφικτή. 

Ο δρόμος προς τον νέο σου εαυτό είναι δύσκολος αλλά τίποτα δεν σε εμποδίζει να τολμήσεις να επενδύσεις στην τίμια αλλαγή! Αν δεν αποφασίσεις να αλλάξεις τώρα από εκεί που το χρειάζεσαι περισσότερο, θα συνεχίσεις να βρίσκεις δικαιολογίες και ιδανικά άλλοθι για να μην το τολμήσεις ποτέ.

Μπορείς, λοιπόν, να κάνεις μια νέα αρχή, αρκεί να επενδύσεις στο τώρα. Το μυστικό αυτής της αναγέννησης δεν είναι άλλο από το να μπω στη θετική πλευρά των πραγμάτων και σε κίνηση. Να αποχαιρετίσω την παθητικότητα και τη μιζέρια.

Η αρχή γίνεται πάντα από τη δέσμευση κι ας προβάλλει το μυαλό χίλιες δικαιολογίες. Μπορώ να αλλάξω τώρα με τη βοήθεια κάποιου που ήταν μέσα στη φωτιά πριν από εμένα και κατάφερε να σωθεί. Τίποτα δεν είναι πιο ωραίο από το να πιστεύεις στο θαύμα, κόντρα στις πιθανότητες που δίνεις αρχικά κι εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου.

Όλα, όμως, περνούν μέσα από την αγάπη για τον εαυτό μας. Μέσα από την αυτοανάπτυξη. Μέσα από τον καθημερινό αγώνα να μάθουμε ποιοι είμαστε και τι πραγματικά ζητάμε από τον εαυτό μας και τους άλλους (αλήθειες που αξίζει να ψάξεις με τη συμμετοχή σου στο φετινό Create Your Life που θα γίνει στα Χανιά).

Διάβασε ακόμη – Τι ρόλο θέλεις να έχεις στη ζωή σου;

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην παίζω ρόλους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να σταματήσω να κρύβομαι. Χρειάζεται να ευθυγραμμιστώ με τον εαυτό μου. Χρειάζεται να αρχίσω να αλλάζω από εκεί που πονάω πιο πολύ. Χρειάζεται να δεσμευτώ με τις συνθήκες που θα με πάνε στο επόμενο καλύτερο τώρα μου. Φυσικά και είναι δύσκολο να κάνω κάτι που δεν έχω ξανακάνει ποτέ και που δεν μου έχει δείξει ποτέ κανείς από το άμεσο περιβάλλον μου πώς να το κάνω.

Είναι δύσκολη η επανεκκίνηση αλλά απόλυτα εφικτή. Απαιτεί πειθαρχία. Αλλά ποιος είπε ότι τα ωραία είναι τα απλά.

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία με τον Νικόλα, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το life coaching!

Ευχαριστίες στον Νικόλας Ουρανός, PCC, Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation, Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη