Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Fondation Azzedine ALAÏA ένα must visit gem στο Παρίσι

Ένας προορισμός για τους λάτρεις της μόδας.

Της Sara Alghabra

Το Παρίσι, μια πόλη συνώνυμη με την τέχνη και το στυλ, φιλοξένησε την αξιόλογη έκθεση “FREEDOM” στο Fondation Azzedine Alaïa. Διήρκεσε μέχρι τις 20 Αυγούστου 2023, αυτή η συλλογική έκθεση μεταξύ του εμβληματικού couturier Azzedine Alaïa και του διάσημου φωτογράφου Arthur Elgort άφησε τους επισκέπτες να αιχμαλωτιστούν από τη συγχώνευση υψηλής ραπτικής και υποβλητικών εικόνων.

Ο φακός του Arthur Elgort μετέφερε τους παρευρισκόμενους σε έναν κόσμο όπου τα σχέδια του Alaïa συνδυάζονται αρμονικά με δυναμικές στιγμές. Οι δεξιότητες του Elgort για την αποτύπωση συναισθημάτων και κίνησης απηχούσαν το όραμα του Alaïa για την ενδυνάμωση της μόδας.

Διάβασε ακόμη – Η εξέλιξη της μόδας στην έκθεση “Crown to Couture” στο παλάτι του Κένσινγκτον

Το αγαπημένο μου μέρος της εμπειρίας ήταν ένα μαγευτικό κυκλικό παράθυρο που προσφέρει μια μαγευτική ματιά στο ατελιέ του Alaïa. Ήταν σαν να κοίταζα μια ζωντανή αφήγηση, με κάθε λεπτομέρεια να προκαλεί μια αίσθηση μαγείας. Το παράθυρο ήταν μια πύλη στο χρόνο που έδειχνε τη δημιουργικότητα και την ιστορία του Alaïa, μετατρέποντάς το σε ένα βιβλίο για όλους.

Το Fondation Azzedine Alaïa, ένας προορισμός για τους λάτρεις της μόδας, της τέχνης και της φωτογραφίας, προσφέρει περισσότερα από εκθέσεις. Στεγαζει το Café Restaurant του Ιταλού σεφ Ivan Schenatti, καθώς και ένα επιμελημένο βιβλιοπωλείο που προσφέρει έμπνευση.

Καθώς ολοκληρώθηκε η έκθεση “FREEDOM”, η προσμονή για το επόμενο κεφάλαιο μεγαλώνει. Από τις 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2024, το ίδρυμα θα παρουσιάσει το “Beyond Fashion”, σε επιμέλεια του Olivier Saillard – ένα αφιέρωμα στην Alaïa και την Madame Grès. Αυτή η επερχόμενη έκθεση υπόσχεται μια βαθιά βουτιά στον καλλιτεχνικό πυρήνα της μόδας.

Διάβασε ακόμη – Η Madame Figaro στο show του οίκου Julien Fournié

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Παρίσι, συνιστώ ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε το ίδρυμα, καθώς είναι απίστευτο. Θα ανακαλύψετε ότι ακόμη και μέσα στα φιλόξενα όρια του, το ίδρυμα έχει έναν κόσμο έμπνευσης, ενσωματώνοντας το πνεύμα του καλλιτεχνικού ταξιδιού του Azzedine Alaïa.

Διάβασε ακόμη