Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ελένη Χαρίτωνος: Μιλάει για το project της NASA που θα προσγειώσει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι

Όλα όσα δήλωσε η Κύπρια που έλαβε το τιμητικό βραβείο “Editor’s Choice” στα 17α Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2022.

Η Ελένη Χαρίτωνος, η οποία έλαβε το τιμητικό βραβείο “Editor’s Choice” στα 17α Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2022, κατάφερε να συγκινήσει το παγκύπριο με την επίτευξή της να γίνει η πρώτη Κύπρια ασκούμενη στη NASA και να πλησιάσει ακόμα πιο κοντά στο όνειρό της να γίνει αστροναύτης.

Διάβασε ακόμη – H Ελένη Χαρίτωνος και επίσημα ασκούμενη στη NASA

Η νεαρή φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης, 3 Ιανουαρίου στην εκπομπή “Πρωτοσέλιδο”, εκφράζοντας την ικανοποίηση που νιώθει για αυτή την εμπειρία που πρόκειται να βιώσει σύντομα εισχωρώντας ως ασκούμενη στον μεγαλύτερο οργανισμό του κόσμου που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος.

Διάβασε ακόμη – Τιμητικό βραβείο “Editor’s Choice” από την ομάδα της Madame Figaro

“Ότι έκανα μέχρι εδώ είναι μία απόδειξη ότι είμαι στον σωστό δρόμο προς τον τελικό μου στόχο. Το συγκεκριμένο project έχει να κάνει με το “Artemis Mission”. Θα επεξεργάζομαι εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη σελήνη. Άρα αυτό με συγκινεί ακόμα περισσότερο καθώς για αυτή την αποστολή διάβαζα εδώ και πάρα πολλά χρόνια”, είπε.

Κατόπιν, μιλώντας για τη στιγμή που έμαθε ότι έχει επιλεχθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ανέφερε: “Καταρχάς δεν ήθελα να το πω σε κανέναν. Πίστευα ότι θα μου πουν ότι έκαναν λάθος. Ήταν κάτι απίστευτο. Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρω γι’ αυτό και δεν φορούσα φανέλες της NASA. Είπα ότι θα φορέσω μόνο όταν πάω. Απλά η φανέλα ήρθε πιο γρήγορα απ’ ότι το περίμενα. Συγκινήθηκα, συγκινήθηκαν και οι δικοί μου. Ο μέντορας μου και το αγόρι μου ήταν οι πρώτοι που το έμαθαν. Στην οικογένειά μου το είπα όταν ήρθα στην Κύπρο”.

Δες ολόκληρη τη συνέντευξή της στο βίντεο που ακολουθεί:

*Να σημειώσουμε ότι η αποστολή της NASA με την κωδική ονομασία “Artemis” έχει στόχο να προσγειώσει την πρώτη γυναίκα και τον πρώτο έγχρωμο άνθρωπο στο φεγγάρι, χρησιμοποιώντας καινοτόμα τεχνολογία για εξερεύνηση της επιφάνειας της σελήνης απ’ ότι στο παρελθόν.

Πηγή: ILoveStyle

Διάβασε ακόμη