Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Εισολκή της θηλής: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός εξηγεί όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τη θηλή η οποία εισέρχεται προς τα μέσα και πώς μπορείς να τη διορθώσεις.

Η θηλή του μαστού συνήθως εξέχει προς τα έξω έχει δηλαδή μια προπέτεια η οποία είναι διαφορετική σε κάθε γυναίκα. Σε κάποιες εξέχει περισσότερο και σε άλλες λιγότερο.

Κάποιες γυναίκες αντί να εμφανίζουν αυτή τη προπέτεια, η θηλή τους είναι είτε γυρισμένη προς τα μέσα είτε βρίσκεται στο επίπεδο του δέρματος του μαστού.

Διάβασε ακόμη – Breast cancer awareness: Πού μπορείς να εξεταστείς και ποια είναι η διαδικασία

Η εισολκή της θηλής μπορεί να είναι συγγενής, δηλαδή κάποιος να γεννήθηκε με τη μία ή και τις δύο θηλές να είναι γυρισμένες προς τα μέσα είτε να είναι επίκτητη δηλαδή να εμφανίστηκε σε κάποια χρονική στιγμή της ζωής τους.

Αν μια γυναίκα εμφανίσει ξαφνικά εισολκή στον ένα ή και στους δύο μαστούς, θα πρέπει να επισκεφθεί το γιατρό της  διότι υπάρχουν παθολογικά αίτια τα οποία μπορούν να προκαλέσουν εισολκή όπως, φλεγμονές, αποστήματα, καρκίνος του μαστού και πολλές άλλες παθολογικές αιτίες.

Πώς διορθώνεται η συγγενής εισολκή της θηλής;

Διορθώνεται μόνο χειρουργικά και γίνεται συνήθως για αισθητικούς λόγους μόνο λόγους με τοπική είτε με γενική αναισθησία.

Πώς γίνεται:

Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα πολύ εύκολα είτε στο χώρο του χειρουργείου υπό μέθη και τοπική αναισθησία είτε ακόμη και απλώς υπό τοπική αναισθησία .

Μετά την πλαστική τι πρέπει να προσέξω;

Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στην εργασία της από την επόμενη μέρα όπως και στη κοινωνική της ζωή.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagram: dr. georgiakoulermou, Facebook: Dr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη